PROMO

Na police Spara i Interspara stigle domaće šparoge

Na police Spara i Interspara stigle domaće šparoge
27.05.2022.
u 12:19
Zahvaljujući robnoj marki “Vrtovi Hrvatske'', koju je osmislio Spar, i ove se godine u trgovinama SPAR i INTERSPAR mogu kupiti domaće šparoge iz Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Šparoge su jedna od najzdravijih namirnica, a svoju popularnost stekle su još u rimsko doba. Ovo carsko povrće, kako ih se ponekad naziva, jedna su od najzdravijih namirnica i omiljenih kulinarskih delikatesa u proljetnim i ljetnim mjesecima. Sadrže visoke nutritivne vrijednosti i svega 43 kalorije. Potječu iz porodice ljiljana, a u prirodi se može pronaći preko 300 vrsta šparoga od kojih je samo 20 jestivo. Osim zelenih, postoje još i bijele te ljubičaste. Njihovo branje započinje u ožujku i traje sve do srpnja. Zahvaljujući bogatim količinama vitamina A i K, pomažu pri jačanju kostiju. Izvor su bjelančevina, željeza i dijetalnih vlakana te imaju jak detoksikacijski učinak. Konzumacijom šparoga potiče se zdrav i normalan rad jetre, bubrega i pluća. Zbog svojih ljekovitih svojstava koriste se i pri izradi kozmetike, no najidealnije su za izradu ukusnih, laganih i zdravih jela tijekom toplijih mjeseci. 

Domaće šparoge marke “Vrtovi Hrvatske'' u ponudi su u pakiranju od 500 grama po cijeni od 18,99 kuna.

Ponudom domaćih i lokalnih namirnica SPAR Hrvatska snažno utječe na poboljšanje i osnaživanje domaće poljoprivrede i proizvodnje, a svojim kupcima istovremeno nudi veliki izbor kvalitetnih domaćih namirnica.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr