I.Q. je (ipak) bitan

Muškarci su sretniji ako se ožene pametnim ženama

Muškarci su sretniji ako se ožene pametnim ženama
22.05.2010.
u 16:00
Svaka dodatna godina obrazovanja žene povećava vjerojatnost da će njen suprug izjaviti da je zadovoljan njihovim životom
Pogledaj originalni članak

Muškarci koji žele biti uistinu sretni trebali bi se kloniti praznoglavih žena i malo više pažnje pokloniti obrazovanim ženama. Nije u pitanju nikakva diskriminacija, nego rezultati istraživanja koje pokazuje da su muškarci sretniji ako ožene pametne žene. Svaka dodatna godina obrazovanja žene povećava vjerojatnost da će njen suprug izjaviti da je zadovoljan njihovim životom, pokazuje australsko istraživanje. 

"Što je više obrazovanje žene, to je suprug sretniji", stoji u studiji koja je provedena na 5000 Australaca.  No, Shane Mathew Worner s australskog sveučilišta upozorava na činjenicu koja bi mogla otkriti nešto drukčiji razlog. Naime, obrazovane žene realno više zarađuju, pa bi to moglo biti osnovom 'sretnijeg braka' muškaraca i pametnih žena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
16:57 22.05.2010.

Pametna, obrazovana i inteligentna žena meni osobno je vrhunac svega, još ako je prikladnog izgleda i ljupkog ponašanja, ma gotovo je ... Novac koji donosi, nekretnine, utjecaj njezine obitelji ili nešto drugo nisu mi toliko važni, koliko ovo navedeno. Kažu djeca dođu i prođu, ljubav dođe i prođe, žena ostaje. Treba s njom proči puno potoka i rijeka, puno strmina i nizbrdica, šikara i livada. Najveći je problem ako ti osoba s kojom jesi postane nezanimljiva, dosadna, ako te svojim duhom ne potiče već sputava, stoga pametna i inteligentna definitivno je ono najvažnije.Aprimjedba da se muškarci možda vežu zbog novaca takvih žena mislim da nije na svome mjestu. Ništa ti ne može novcima nadoknaditi taj pogled u njene lijepe, pametne, inteligentne i kamo još veće sreće - zaljubljene oči! Nikakvi novci!

Avatar korisnica
korisnica
20:55 22.05.2010.

Sve je to zdrava logika. Niti žene ne žele muškarca koji nije uspješan, pametan i inteligentan.

Avatar deziderij
deziderij
09:59 23.05.2010.

Treba se, općenito, klonuti praznoglavih ljudi. Takvi izazivaju probleme i glavobolju. Lijepo je imati uz sebe pametnu i lijepu ženu s kojom možeš o svemu razgovarati, bez tabu tema, koja te razumje i podržava u svemu. Naravno, to važi i obrnuto. I ako se takvih dvoje nađu, onda je to preduvjet za siguran, dobar, i uspješan brak.