BISTRO 75

Mol je odličan, sendviči su ovdje delicije, ali gulaš od divljači oborio me s nogu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
BISTRO 75
28.10.2016.
u 09:26
Pogledaj originalni članak

Odmah sam uočio veliku gužvu u restoranu, a kako da se ništa nije dijelilo besplatno, to je bila dodatna potvrda da je riječ o zapaženoj gastrodestinaciji. Zgodan restoran Bistro u Preradovićevoj, ili, kako ga službeno predstavljaju, gastro pub & sendvič bar, dokazuje da se u modernom interijeru i na malo drukčiji način može uživati i u gablecu, koji ovdje nije samo jelo sa žlicom. Kako je bio petak, nadao sam se da bi me mogli iznenaditi ribom, a onda me pristupačan i upućen konobar ponudio baš meni najdražom, molom ili oslićem. Ribu volim jednostavno pripremljenu, bez previše filozofiranja, što se i dogodilo u Bistrou.

Na tanjuru je bio mol pečen na tavi u malo brašna, a za prilog blitva s krumpirom koju sam oplemenio odličnim maslinovim uljem. Stolovi su postavljeni dosta blizu pa sam neplanirano ušao u ugodnu konverzaciju sa starijom gospođom koja je očigledno na putu kući svratila na pulled pork sendvič s coleslaw salatom. Da me nisu ponudili gulašem od divljači, vjerujem bih i ja posegnuo za sendvičem koji je ovdje delicija. Iako sam već bio sit, gulaš me oborio s nogu (premda sam sjedio). Jednostavno fantastičan, blago začinjen, serviran s knedlicama od kruha i pancete, ma za prste polizati.

A na kraju je na stol stiglo i slatko, i to kakvo: krema od kave s preljevom od lješnjaka, vrlo egzotično, puno okusa i zasitno. Prije odlaska pogledao sam njihovu kartu i zapazio da su u ponudi i falafel, mediteranska hobotnica, krvavice sa zeljem i krumpirom, pljukanci s tartufima, razne juhe pa sam zaključio da se stvarno može naći za svakoga ponešto.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr