Povratak oblina

Modeli su prvi put uistinu slični stvarnim ženama - potrošačicama

Foto: AFP
Modeli su prvi put uistinu slični stvarnim ženama - potrošačicama
24.08.2010.
u 09:00
Svima je postalo jasno da žena koja kupuje i izgleda kao žena, i da, ona ima grudi.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je u rujanskom (čitaj najvažnijem) izdanju biblije suvremene žene - američkog Voguea - osvanuo naslov da su aspolutni hit ove jeseni obline, točnije grudi, svima je jasno da je rođen novi trend.

U fokusu se odmah našla Kelly Brook, čije poprsje dimenzijama nadaleko premašuje one uobičajenih modela. Odjednom je ova britanska starleta postala jako tražena roba, a modne se kuće otimaju za njezinim bujnim grudima. No, ono što se mnogima čini kao otkrivanje tople vode - činjenica da žene imaju grudi, u modnom je smislu velika stvar.

Za sve je kriva recesija

Naime, posljednjih dvadeset godina modnim pistama i kampanjama vladaju mršavice poznate po heroin chicku čija je kraljica Kate Moss. Ali, ako je vjerovati Vogueu - mršavicama je odzvonilo.

- Činjenica je da se obline vraćaju u modu, ali tu nema nekog uzvišenog razloga, zapravo riječ je učinku recesije. Modna je industrija također pogođena slabijom prodajom pa su se kreatori,suočeni s činjenicom da stvarne žene, a one imaju obline, kupuju njihove modele, morali okrenuti komercijalnijem putu. Dakle, možemo reći da je ovojesenska moda napokon moda za stvarne žene, one koje će ući u dućan i kupiti kaput ili haljinu pa je logično da modeli kojima ih se privlači budu sličniji i njima samima - ističe domaći stilist Grgo Zečić.

Povratak oblina na modnu scenu s oduševljenjem je pozdravio Vjeko Franetović iz dizajnerskog modnog dvojca eNVy Room koji ističe:

Preveliko je užasno

- Drago mi je da su obline napokon postale trend, mi smo oduvjek imali modele koji su ženstveniji i uvijek smo tražili cure koje su “zakrivljenije”, tako da sam prilično sretan što androgeno više nije in. No, iako su grudi u fokusu i poželjno je da su što veće, i dalje je na snazi ideja da žena mora biti vitka. Pritisnute takvim nerealnim modnim diktatom žene instant pomoć traže u čudotvornim grudnjacima. Push up je davno evoluirao pa je danas tržište preplavljeno raznim “wunderbraovima”, grudnjacima s gel punjenjima i sličnim izmišljotinama koje svojim korisnicama nude i do dva broja veće grudi. Mnoge se, pak, žene, nezadovoljne onim što im je priroda podarila, odlučuju za krajnji ishod - kirurško povećanje grudiju. I upravo ovdje, na posljenjoj stepenici, većina se žena spotakne ugradnjom prevelikih silikona koji ne odgovaraju njihovoj građi.

- Iako sam za povratak oblina, priznajem da mi je groteskno i užasno vidjeti mršavice s velikim umjetnim grudima - kaže poznata domaće kreatorica Loredana Bahorić. Ipak, činjenica je da su, nakon dva desetljeća mraka, ženske grudi puštene s uzdi, na veliku radost pripadnika jačeg spola, tako da ove jeseni domaćim fashionisticama neće nedostajati muški sparing partner za šoping nove garderobe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DO
doktorica
10:34 24.08.2010.

a malo silikona u mozak,barem bi im se povećao obujam ako već ne i kvaliteta....

ZA
zagabria1
12:02 24.08.2010.

Kud ode ovo novinarstvo. Za ovo ne treba škola, dovoljno je slušat trač na špici i prepričat. A ova modna industrija je jasna, prvo propagiraju mršavo, pa kad se narod zasiti onda oblije. Samo da se nešto mijenja i da narod kupuje. Pa kad se zasite, tj. padne prodaja onda opet ajmo mršavo. Kakve su ljudi ovce ustvari

TA
tania
09:33 24.08.2010.

ma super....nakon cocaine Kate sad silikoni.... bolesni smo...totalno bolesni