Londonski tjedan mode

Mladenačka žestina i romantika Burberryja

Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Reuters
burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: AFP
burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: Pixsell
Burberry
Foto: AFP
Agyness Deyn
23.09.2009.
u 14:26
Medijska popraćenost povratničke Burberryjeve revije bila je enormna, a kako i ne bi kada je prvi red bio prepun lica s naslovnica poput Victorije Beckham, glumica Emme Watson, Gwyneth Paltrow, Freide Pinto i Liv Tyler.
Pogledaj originalni članak

Londonski tjedan mode ove sezone sasvim sigurno nije tek intermezzo između newyorških i milanskih, odnosno pariških modnih uzbuđenja. Uz činjenicu da slavi 25. godišnjicu postojanja, premještanju fokusa čitavog modnog svijeta na britansku prijestolnicu zasigurno nisu odmogle ni planetarno popularne zvijezde (ponajprije najmoćnija žena modnog svijeta, inače rođena Londonka, urednica američkog Voguea Anna Wintour koja je Londonski fashion week odlučila počastiti svojom nazočnošću prvi put od 2007. godine) koje su, pokazalo se, spremne preletjeti nekoliko tisuća kilometara kako bi se našle u prvim redovima najpopularnijih londonskih revija. Također, ovo je i sezona povratnika jer uz Pringle of Scotland i Matthewa Williamsona, novu kolekciju u Londonu predstavlja i kultna engleska modna kuća Burberry.

Prošla kolekcija, iako nosiva i prepuna komada koji će uvijek biti in, doimala se pomalo starmalom, ali je zato ova proljetno-ljetna odisala mladenačkom žestinom, ali i romantikom u isto vrijeme. Luksuzno drapirane minihaljine pastelnih i bež tonova, izvedene u megapopularnom bandage stilu, iako lijep i romantičan izbor za mlade djevojke, jednostavno nisu ništa novo.

Motiv koji je neizbježan u svakoj kolekciji Christophera Baileyja za Burberry je, naravno, sinonim za tu modnu kuću - baloner. Iduće sezone on će biti mnogo pripijeniji, s elementima military stila i u nježnim bojama. Najtrendovskija izvedba legendarnog trench coata bila je ona s naborima i pojačanim ramenima, ali stavljanje akcenta na ramena više ne izgleda svježe nakon što su ih u svojim kolekcijama za aktualnu sezonu ''opjevali'' Balmain, Dolce&Gabanna, Balenciaga, Marc Jacobs...
Pastelne boje (evidentan trend za nadolazeću sezonu) bile su najzastupljenije. Blijedožute, ružičaste i ljubičaste nisu ispunile svoj zadatak i udahnule svježinu u strogo krojene kaputiće te nisu odgovarale smjelosti haljina. Najviše nam se svidjela upotreba nebeskoplave koja zasigurno postaje modni meritum iduće sezone.

Najjači dojam na posjetitelje revije zasigurno je ostavio 43. izlaz (koji je i trebao biti odabran kao posljednji). Mlada, krhka i plavokosa manekenka dolepršala je na pistu noseći kratak kaput posut listićima srebra. Odbljesak svjetlosti bio je fenomenalan te je u tom trenutku revija doživjela svoj umjetnički vrhunac.

Osim „svijetlećeg" trenutka, niti jedan od preostalih modela nije izazvao trnce koji dolaze kada se već na pisti prepoznaje it-komad nadolazeće sezone. Možda će Baileyjevo preseljenje Burberryja u London pomoći i u inspiriranju dizajnerskog tima stilom tog u svakom, pa tako i modnom smislu eklektičnog i originalnog grada, prepunog individualaca jer neki radikalan zaokret je upravo ono što Burberryju sada treba da se ponovno ''probudi''.

Medijska popraćenost povratničke Burberryjeve revije bila je enormna, a kako i ne bi kada je prvi red bio prepun lica s naslovnica poput Victorije Beckham, glumica Emme Watson, Gwyneth Paltrow, Freide Pinto i Liv Tyler te mladih britanskih stilskih zvijezda poput voditeljice Alexe Chung i manekenke Agyness Deyn.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.