PROMO

Masna jetra - bolest današnjice

Masna jetra - bolest današnjice
16.12.2020.
u 09:10
Masnu jetru kao jednu od kroničnih stanja jetre karakterizira nakupljanje masti, a uzroke nalazimo u lošoj prehrani, prekomjernoj tjelesnoj težini i pojedinim lijekovima
Pogledaj originalni članak

Jetra je organ koji sudjeluje u metabolizmu hranjivih tvari, vitamina, hormona i lijekova i koja ima nevjerojatnu sposobnost razgradnje štetnih kemijskih spojeva i njihovu eliminaciju iz našeg organizma. Zanimljivo je da stanice jetre imaju određenu mogućnost regeneracije no bolesti jetre su brojne, a često su i bez karakterističnih simptoma te podmuklo napreduju smanjujući funkciju jetre.

Uzroci masne jetre

Masnu jetru kao jednu od kroničnih stanja jetre karakterizira nakupljanje masti u jetri. Uzroke nalazimo u lošoj prehrani, prekomjernoj tjelesnoj težini i nekim lijekovima. Nealkoholna masna jetra dio je metaboličkog sindroma koji uključuje i dijabetes, povišen krvni tlak i druge poremećaje. Najčešće se uoči na sistematskom pregledu ultrazvukom i pregledom jetrenih enzima.

Kako pomoći našoj jetri?

Za masnu jetru ne postoji posebna terapija već promjenom prehrambenih navika treba smanjiti tjelesnu težinu, ne konzumirati alkohol i pokušati voditi zdrav život koji uvelike može doprinijeti poboljšanju. Prirodnu pomoć možemo potražiti i u ljekarnama s provjerenim dodacima prehrani specifično namijenjenim za zdravlje  i funkciju jetre.

Masna jetra

Dvostruki izvor silimarina

Silimarin 3-aktiv kapsule uz kolin koji doprinosi održavanju normalne funkcije jetre sadrži i ekstrakt sjemenki sikavice, ekstrakt artičoke i ekstrakt lista zelene masline u kojem je visok sadržaj fenolnog spoja oleurpeina. I sikavica i artičoka u kapsulama sadrže glavnu djelatnu tvar – silimarin. Silimarin 3-aktiv kapsule su proizvod iz poznate Pharmoval hrvatske linije dodataka prehrani.

Kombinacija navedena 3 ekstrakta s aktivnim sastojcima obogaćenih kolinom čini Silimarin 3-aktiv jedinstvenim proizvodom za jetru. Dovoljno je uzeti jednu kapsulu nakon obroka. Silimarin 3-aktiv kapsule možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili ga možete naručiti na internet trgovini drogerija.hr.

Za dodatne informacije posjetite službene stranice www.pharmoval.hr

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr