naučite

5 najčešćih make up pogrešaka

Foto: Thinkstock
Make up
Foto: Thinkstock
Lice, krema, make up
Foto: Shutterstock
šminkanje make up
Foto: Thinkstock
Make up
Foto: Thinkstock
make up, šminkanje, korektor
Foto: Thinkstock
make up
02.01.2018.
u 08:28
Koje su najčešće make up pogreške koje radimo otkrila nam je vizažistica Max Factora Vanesa Ćopić
Pogledaj originalni članak

Koje su najčešće make up pogreške koje radimo otkrila nam je vizažistica Max Factora Vanesa Ćopić


S krivom nijansom pudera vaše će lice odudarati bojom od ostale kože, posebice na prijelazu prema vratu. S neodgovarajućom nijansom možete izgledati umorno, pa čak i bolesno. Pogledajte se u ogledalu i odredite boju tena, je li vaša koža ružičastog, žućkastog ili maslinastog tona? Kako bi bili potpuno sigurni da vam odabrana nijansa odgovara, nanesite malu količinu na prijelaz između lica i vrata, te u ogledalu provjerite kako izgleda na dnevnom svjetlu.


Konturiranje lica je vrlo popularna tehnika šminkanja kojom naglašavamo jagodice i ističemo oblik lica s mogućnošću da ga i pomalo izmijenimo. Što je konturiranje izražajnije, to je simetrija važnija. Nisu li lijeva i desna strana lica simetrično konturirana, lice će izgledati iskrivljeno. Kako je tehnika konturiranja najpopularnija upravo kod selfie generacije, napravite selfie i provjerite u crno-bijelom filteru jesu li sjene na vašem licu simetrične, ako jesu, posao je dobro obavljen!


Bronzer je make up proizvod koji nam ljeti daje blistavost i ističe osunčanu put, a zimi nam može dati nešto boje i svježine na licu.
Budite oprezne s bronzerom, on se nanosi širokom kabuki četkicom i lako se pretjera, u želji da izgledamo što svježije i blistavije, lice od lijepo osunčanog postane zamrljano, blatno. 


Danas skoro sve žene popunjavaju i naglašavaju obrve. Vjerojatno ste i same primijetile da neke žene koriste olovke za oči za popunjavanje obrva. Zašto je to pogrešno? Olovke za oči su masnije, pa će se lakše razmrljati ili obrisati. Više su
pigmentirane i imaju toplije tonove, tako da recimo svijetlo smeđa olovka kad dođe u kontakt sa više masnoće koja je prisutna na čelu može promijeniti ton u narančasti.


Kada želimo zablistati i biti glamurozne, lako je pogriješiti i nanesti svega previše. Uvijek se držite uzrečice, manje je više. Naglasite oči i jagodice obraza ili usne i blistav ten, budite elegantne. Istaknite svoje posebnosti i budite svoje.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.