Liječnici osudili

Majke u dohranu stavljaju dodatak da bi bebe spavale cijelu noć, liječnici ih kritiziraju: 'Ne znate koliko pomaže'

Foto: Instagram
Majke u dohranu stavljaju dodatak da bi bebe spavale cijelu noć, liječnici ih kritiziraju: 'Ne znate koliko pomaže'
09.03.2020.
u 16:37
Majke su zbog vlastite sebičnosti riskirale život beba i dodavale razne lijekove i namirnice u bočicu kako bi spavale cijelu noć bez buđenja.
Pogledaj originalni članak

Društvene mreže preplavile su objave majki koje dijele savjete kako da beba što duže spava tijekom noći, prenosi The Sun, a liječnici upozoravaju da ovo nikako ne radite. One tvrde kako su pronašle savršeni recept za bočicu koji će djecu držati sitim cijelu noć, a bočica se sastoji od mlijeka u prahu, žitarica, riže, a ponekad stave i lijekove za bolji san.

Foto: Instagram

Jedna majka iz New Yorka podijelila je na Facebooku ovu metodu, a bočica za njenu bebu sadržavala je Tylenol - lijek protiv bolova. Ona tvrdi kako je njezin sin spavao bez problema i buđenja. Majka Alexis napisala je: "Ovo zaista djeluje, nemate pojma koliko pomaže pogotovo kada je beba bolesna."

Ovaj bizarni način hranjenja beba je naišao i na bezbroj kritika roditelja, ali i stručnjaka koji kažu da dodavanje raznih stvari u dohranu za bebe može uzrokovati zatvor i dehidraciju. 

Mladi u Hrvatskoj: Svaki četvrti želi nevinog partnera, 71% živi kod roditelja...:

Jedna majka je napisala kako žitaricama nije mjesto u bočici za bebe, a druga: "Nikada nisam koristila rižu niti žitarice. Ne postoji čarobna formula. Jednog dana će vam nedostajati buđenje i plač bebe po noći. Javila se još jedna žena koja je ovaj potez oštro osudila: "Potpuni idioti od roditelja. Odvratno i opasno za dijete. Tko je uopće pustio ovakve roditelje da idu s djetetom doma?! Ovo je sve samo ne dobro roditeljstvo."

Nevjerojatno je da je puno mama podržalo ovaj potez i reklo kako u bočicu dodaju jabuku, piletinu, voće i hranu iz staklenki. "Stavila sam žitarice u dohranu zajedno s benadrylom i melatoninom. Spustila sam sina u krevetić, pustila ga da vrišti dva sata, a onda je spavao cijelu noć."

Charlotte Stirling - Reed, nutricionistica, otkriva da ovakva hrana može dovesti do gušenja bebe. "Velika je razlika kada piju mlijeko i kada moraju progutati konkretnije komade hrane. Isto tako, dohrana se mora raditi po točnoj mjeri, pa nije baš preporučljivo prelaziti preporučenu količinu. Sasvim je prirodno i normalno da se bebe bude dva do tri puta tijekom noći. Dodavanje lijekova i preparata za spavanje u bočicu je također jedno veliko ne."

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TE
texas
08:19 10.03.2020.

Bolesno