istraživanje

Loša vijest za pivopije: Muškarci srednje dobi zbog piva brže gube pamćenje

Foto: Thinkstock
Loša vijest za pivopije: Muškarci srednje dobi zbog piva brže gube pamćenje
16.01.2014.
u 09:39
Dva piva dnevno najviše će naštetiti muškarcima u 40-im godinama i to tako što će ih gubitak pamćenja sustići šest godina prije
Pogledaj originalni članak

Muškarci u srednjim godinama koji dnevno popiju dva piva od pola litre brže će iskusiti probleme s gubitkom pamćenja, pokazalo je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

Dva piva dnevno najviše će naštetiti muškarcima u 40-im godinama i to tako što će ih gubitak pamćenja sustići šest godina prije nego one koji su se suzdržavali od alkohola, piše Daily Mail.

Riječ je o prvoj ovakvoj studiji koja se u Velikoj Britaniji provodila čak 20 godina, a obuhvatila je više od pet tisuća muškaraca.

Previše alkohola, utvrdili su, izazvat će preuranjeni gubitak pamćenja, dok umjereno pijenje nema učinka na pamćenje. Umjereno pijenje znači jedno pivo na dan ili jedna čaša vina.

>>Bjelkinje češće obolijevaju od raka dojke jer više piju

>>Mladi parovi umjesto piva ili žestice sve češće biraju – vino

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.