Što kažu zvijezde

Ljetni horoskop - Bitne stvari počet će se događati krajem srpnja i tijekom kolovoza

Foto: Thinkstock
Ljetni horoskop - Bitne stvari počet će se događati krajem srpnja i tijekom kolovoza
24.06.2017.
u 08:55
Po svemu sudeći, ovogodišnje ljeto bit će posebno, čarobno, nezaboravno i očaravajuće za mnoge od nas!
Pogledaj originalni članak

Očekuju li vas dani puni uzbuđenja i pustolovina ili skriveni pogledi u večerima punim romantike? Možda se radi samo o bezbrižnom ljenčarenju na balkonu vlastitog doma? Ili doživite neki sasvim suludi i nepredvidivi događaj koji će vam promijeniti život?

Po svemu sudeći, ovogodišnje ljeto bit će posebno, čarobno, nezaboravno i očaravajuće za mnoge od nas! Evo i zašto. Dio šestog i sedmi mjesec bit će ugodan, uglavnom miran i, osim povremenih i prolaznih neravnoteža u području hedonizma (hrana, piće, uživancije svih vrsta), dobar za većinu ljudi. Kod onih kojim tranziti Neptuna, Saturna, Jupitera i Urana padnu na osjetljivije točke u natalnim kartama bit će, već je rečeno, nešto neumjerenosti, pa je ključ za dobar osjećaj nešto redukcije u spomenutim temama. I sve će biti više-manje u redu, ali još ne potpuno oduševljavajuće ili pak očaravajuće.

Bitne stvari počet će se događati krajem srpnja i tijekom kolovoza. Prvo što upada u oči dvije su pomrčine koje će zasigurno utjecati na mnoge ljude da mijenjaju svoje odluke ili će im se dogoditi nešto što će njihov život usmjeriti u novom pravcu. Prva će se dogoditi pomrčina Mjeseca 7.8. u 18.21 na 15,25 Vodenjaka. Bit će to dani velikih nadahnuća i potreba da otkrijemo neotkriveno, da eksperimentiramo, da učinimo nešto nesvakidašnje. Samo ako u dubini duše osjećate da je to što planirate ispravno, učinite to, ali odlučujte bar dan-dva nakon pomrčine. Da bi sve bilo jasno, a vi sabrani.

Druga pomrčina, još važnija, bit će pomrčina Sunca. Ona će se dogoditi 21.8. u 18.26 sati na 28,53 Lava. Kako se ovdje radi o znaku gdje je domicil Sunca, a bit će pomrčina iste zvijezde, to će ona djelovati snažno na mnoge ljude. No kako će ista biti u prekrasnom trigonu s Uranom u Ovnu, to će za većinu (a pogotovo za one koji imaju dobro postavljen Uran u natalnim kartama) iznjedriti neočekivano dobre promjene. Budite spremni na obrate koji bi vas mogli ugodno iznenaditi! Odlučujete li tih dana o nečem vama važnom, odlučujte barem dan nakon pomrčine. Iz istih, već spomenutih razloga (kao i kod pomrčine Mjeseca). Merkur će od 14.8. do 6.9. biti u retrogradnom hodu (Djevica – Lav) pa se oboružajte strpljenjem ako tih dana zapnete u prometu, ako vam internetske veze ne funkcioniraju najbolje, ako zapne korespondencija ili ako neka stara tema dođe opet na dnevni red.

Riješit će se nakon 6.9. kad Merkur krene direktno i kad sve o toj temi opet proradite ispočetka. Venera će se kretati od Bika do Djevice uobičajenim hodom i nakon zanimljivog proljeća (kad je bila u retro-hodu po Ovnu) donijet će skladne ljubavne odnose mnogim znacima, već ovisno o individualnim natalnim kartama. Mars će ići od Raka do sredine Djevice i više-manje neće daleko odstupati od Sunčeva hoda, što će ojačati sve tople energije i dati snage kad i kome treba. Pred nama je toplo ljeto, a naročito topao bit će njegov središnji i drugi dio. Jupiter u Vagi svojim će hodom pomagati ljudima da se okrenu suradnji i ljubavi više nego mržnji. Mnoge veze će ojačati, a parovi istinski uživati u ljetu.

Saturn u Strijelcu donijet će, doduše, nekih manjih problema s putovanjima, ali će se to više manifestirati kao potreba za većim pripremama za ista, kao i za provjerama na teme opće sigurnosti, kao i sigurnosti u prometu, na što smo već naviknuli. Uran, Neptun i Pluton i dalje će brusiti kolektivnu svijest ljudi u pravcu otvaranja novim humanijim, ali i jednostavnijim idejama kroz koje se mijenja stari svjetski poredak u kom dominira manjina fokusirana na materijalno.

No vratimo se najljepšem i najupečatljivijem dijelu ljeta. Krajem srpnja i u kolovozu na nebu će zaživjeti veliki vatreni trigoni Sunca i Marsa u Lavu sa Saturnom u Strijelcu i Uranom u Ovnu. Marsova i Sunčeva energija je temeljna, čista, klasična, Uranova je eksplozivna, iznenađujuća, Saturnova je snaga maratonaca. I sve to u znacima vatre, „energetskim“, akcijskim, toplim.

Bit će to vrijeme izvrsno za poduzimanja, jasnoću, pokretanja, učinkovitost, egzekutivu, oduševljenje, strast, originalnost, vitalnost, nepokolebljivost. Moguće su i uzavrele situacije u kojim će briljirati oni hrabri i oni koji imaju ono zrno ludosti da se usude, ali koje bi trebale polučiti sretan ishod stvari. Stoga se nakon relativno mirnog uvoda u ljeto, njegov nastavak može prepoznati kao uzbuđujući i nesvakidašnji za mnoge od nas. Kraj ljeta i rujan? Ništa manje atraktivan. Bit će to tjedni smirivanja uzbudljivih dojmova nakon dana koji će svakako biti zapamćeni. Za neke i legendarni.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RA
razmak68
10:13 24.06.2017.

Horoskop daje nekim ljudima nadu ali je jedna velika laž.

CE
centirion
15:00 24.06.2017.

Lažne nade,velika lova!