spašena iz poplave

Linda više nije tužna, iz Noine arke vratila se svojoj obitelji

Foto: Privatni album
Linda
Foto: Privatni album
Linda
Foto: Privatni album
Linda
Foto: Privatni album
Linda
02.07.2014.
u 18:02
Iako su ostali bez svega, i kuća im je na popisu za rušenje, Azra i Nermin Mehić sretni su jer su pronašli svoju kujicu
Pogledaj originalni članak

Kujica Linda, spašena iz poplavljene Gunje, vratila se svojoj obitelji. U očima više nema tuge, iako su njezini ljudi ostali bez svega što su imali.

Kuća će im biti srušena, a Azra i Nermin Mehić, Lindini vlasnici, privremeno su se smjestili kod susjeda. Kad im se pridružila Linda, bilo je i suza.

Suze radosnice

– Presretni smo što smo je pronašli, supruga je i plakala od sreće, njih dvije jako su vezane – kaže Nermin Mehić, koji je s Lindom na balkonu susjedne kuće čekao da po njih dođu spasioci s čamcima.

– Nije bilo mjesta za sve, htio sam i ja ostati, ali su mi rekli da idem pa da se poslije vratim po nju. Linda je čak zaplivala za čamcem pa sam joj naredio da se vrati. Na kraju mi nisu dali da idem po nju. Susjed ju je hranio, a kad je on otišao, više nismo znali što se s njom događa – prisjeća se N. Mehić i dodaje kako mu je bilo teško kad je Lindu morao ostaviti, ali znao je da će preživjeti. Neizvjesnost je trajala nekoliko dana, sve dok je nisu prepoznali na slikama spašenih pasa.

– Saznali smo da su je volonteri Noine arke odveli u Zagreb. Zvali smo ih svaki dan i raspitivali se kako je. A onda su nam je vratili – priča vlasnik.

Nije bilo čipa

  Irina Grozina, volonterka Noine arke, sudjelovala je u spašavanju, a bila je i u ekipi koja je Lindu vratila u Gunju.

– Kad je pronađena, nismo joj mogli očitati čip, a kako je imala veliku izraslinu, odlučeno je da ide odmah u Zagreb – kaže volonterka. Linda je operirana i odmah sterilizirana, a do povratka u Gunju o njoj se brinula Noina arka.

– To su divni ljudi, hvala im za sve što su napravili – kaže Nermin Mehić i dodaje kako sada zajednički pokušavaju pronaći kujicu susjeda Petra, koji im je pružio gostoprimstvo.

– Mala Fifi čipirana je, ali ne zna se kod koga je završila. Petru uskoro dolazi unuka koja jako voli tu kujicu – ističe Nermin.

Najsretniji bi bili, kaže, da se i ova priča sretno završi. Stoga pozivaju sve koji nešto znaju da im se jave.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.