Oni koji se ne mogu riješiti ovisnosti o kocki možda za to mogu okriviti genetiku. Prema jednom istraživanju, mozak kockara ima određene značajke koje mozak onih opreznijih nema. Istraživanje je pokazalo da je u ljudi koji su skloniji riziku oštećen dio mozga, a sve je skupa dio genetskog poremećaja. Takvi ljudi nisu tijekom istraživanja pokazivali uobičajenu averziju prema gubitku nečeg vrijednog, s čim se ljudi obično rađaju. Žene koje su imale takvo oštećenje, u dijelu mozga koji se naziva amigdala, bile su spremnije staviti sve na kocku i izgubiti to nego žene koje nisu imale takvo oštećenje mozga. Za amigdalu je već ranije ustanovljeno da utječe na povišen strah i anksioznost i, kad je zdrava, potiče nas da budemo oprezniji. Averzija prema gubitku biološki je važna jer je na neki način služila za “vaganje” opcija koje su potencijalno opasne po život tijekom ljudske evolucije. No, njena se uloga očituje i u odlukama koje donosimo u svakodnevnom životu.
Kockanje je genetski uvjetovano
Dalić radi rošadu u sastavu Hrvatske. Evo što je izbornik pripremio za ključni dvoboj vatrenih
Između redaka nagovijestio je kako Perišić još nema moć povući reprezentaciju od prve minute ("naravno da nam jako puno znači, ali činjenica je da nije u stanju u kojem je bio prije ozljede"), ali nije otpisao prvu špicu Budimira
Amerikanci potvrdili čime su Ukrajinci srušili ruski špijunski zrakoplov: 'Njime rade povijesne stvari'
Zrakoplov A-50 ključni je špijunski zrakoplov koji Rusiji omogućuje otkrivanje ukrajinskih projektila te identificira ciljeve na zemlji.
Policija privela mladića (31) koji je mahao nožem i vrijeđao na Vrbanima, određeno mu je zadržavanje
Snimku muškarca podijelio je na svojim društvenim mrežama instruktor Krešimir Stunić, popularan na mrežama kao Instruktor Trulac, koji se s polaznikom autoškole našao na Vrbanima kada je prolazio muškarac
Opiši svoj najluđi navijački trenutak i osvoji električni bicikl, električni romobil i prijenosni led TV!
Konzerva ne znači konzervans: Kako se prehrambeni proizvodi mogu upakirati na ekološki način?
Mišljenje da je hrana u konzervi prepuna aditiva i konzervansa i da konzervama zagađujemo okoliš zapravo je predrasuda koja nas sprečava da živimo zdravo i ekološki osviješteno.