Daleko od svih

Karantena mu je svaki dan: Već 20 godina živi na malom otoku i uživa

Foto: Shutterstock
Karantena mu je svaki dan: Već 20 godina živi na malom otoku i uživa
24.04.2020.
u 16:30
Dok se neki muče s privikavanjem na izolaciju, ovaj čovjek tako živi već dvadeset godina.
Pogledaj originalni članak

David Glasheen (76) bio je poslovni čovjek koji je na računu imao milijune. Godine 1987. ih je izgubio zbog kraha burze, a deset godina kasnije odlučio je preseliti na Restoration otok nedaleko od sjeveroistoka Australije, prenosi LADBible.

Foto: Shutterstock

Glasheen je, u trenutku najvećeg bogatstva bio vrijedan otprilike 28,4 milijuna dolara, ali sada živi puno jednostavniji i mirniji život.

Na otok se, kako priča, preselio s tri majice, dva para kratkih hlača, kupaćim kostimom, nekoliko knjiga, teglicom čili praha, četkicom za zube i kaladontom. Tijekom dvadeset godina koliko je već na otoku, pretvorio ga je u pravu idilu. 

U videu pogledajte njegovu priču:

Kišnicu skuplja za piće, a hrana nije neki problem s obzirom da u oceanu ulovi ribu koju ispeče na starinski način - na samostalno zapaljenoj vatri od grančica, uzgaja svoje voće i povrće i jednom na godinu putuje u Australiju kako bi si kupio osnovne životne potrepštine. Glasheen uz pomoć internetske veze prati što se događa u svijetu, posjećuje društvene mreže i gleda videe na YouTubeu. Struju, koje, kako kaže, nema stalno, dobiva iz solarnih panela i generatora. 

Na otoku, kako ga od milja zove Resto, kaže da je pronašao drugačiji način života - daleko od novca, pritiska da ga mora zaraditi i ljudi koji gledaju samo tvoj uspjeh i stanje na računu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar EtTore
EtTore
20:18 25.04.2020.

dzigibau 8310

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:41 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:41 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b