Savjeti stručnjaka

Kako zadržati osjećaj medenog mjeseca i nakon što prođe?

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Kako zadržati osjećaj medenog mjeseca i nakon što prođe?
15.05.2013.
u 14:00
Čitajte iste knjige, napravite listu destinacija gdje želite putovati i isprobajte nove aktivnosti - i nikad vam neće postati dosadno...
Pogledaj originalni članak

Jennifer Harrington za CupidsPulse piše da su za njegovanje ljubavi potrebni trud i vrijeme. Možda je za mladence na medenom mjesecu to normalna stvar, no kako takav intenzitet i pažnju zadržati i nakon što prođe određeno vrijeme nakon vjenčanja? Ovo je deset ideja kako zadržati iskru u ljubavi:

1. Nemojte prestati slaviti. Iako su vjenčanje i medeni mjesec odavno iza vas, ne znači da morate prestati slaviti. Iskoristite priliku za kratku stanku od svakodnevnog života i prisjetite se posebnih događaja u vašem odnosu. Posvetite posebnu večeru listajući fotografije s vjenčanja ili isplanirajte putovanje kako biste obilježili šestomjesečnu "godišnjicu" braka. Planiranje ovakvih aktivnosti dat će vam razlog da se ponovno osvrnete na vezu i koliko ste daleko došli zajedno, ali i dobit ćete priliku da stvorite nove zajedničke uspomene.

2. Ugovorite večernji sastanak. Mnogi dugogodišnji parovi više uopće ne izlaze na spojeve, ali zato vi nemojte napraviti tu pogrešku. Spojevi su idealni da s partnerom podijelite iskustva i dobro se zabavite, baš kao nekada. Usto, spremanje može biti uzbuđujuće, isto kao i otkrivanje novih mjesta za izlazak...

3. Planirajte spontana iznenađenja. Iznenađenja mogu biti ekstravagantna ili jednostavna ali to će vašeg partnera svejedno nagnati da se osjeća posebno i voljeno. Ona mogu biti osobito važna kada znate da vam partner prolazi kroz teško razdoblje ili ima manjak vremena.

4. Otkrijte novi hobi. Dok i vi i vaš partner imate svoje ili zajedničke hobije, dobra je ideja da "usvojite" novi hobi – zajedno! Najbolji je to način da učite zajedno, a također može biti zanimljiv način saznavanja više o partneru i otkrivanja novih vidika. Od plesa do kuharskog tečaja, opcije za nove hobije su neograničene!

5. Nestanite. Vikend ili godišnji odmor odlična je prilika da provedete vrijeme zajedno bez da vam se u vezu petljaju bliski ljudi i dnevni zadaci. Napravite popis mjesta koje želite posjetiti jednog dana sa svojim partnerom i pokušajte ga ostvariti.

6. Klub knjiga za dvoje. Čitanje iste knjige i raspravljanje može biti prilično poticajno i zabavno jer potiče na iznošenje ponekad drugačijih stavova. Možete čitati knjigu zajedno svaki mjesec, a možete se izmjenjivati. Ne samo da ćete završiti čitajući neke knjige različite od svojih uobičajenih štiva već ćete imati zajedničke teme za razgovor.

7. Odvajanje. Kvalitetno zajedničko vrijeme vrlo je bitno za stabilnu vezu, međutim važno za vas i vašeg partnera je da imate blisku obitelj i prijatelje s kojima gradite društvenu mrežu i uspostavljate svoje odnose s drugima. Druženje je zabavno, a također će vam dati potporu koja vam je potrebna, kao navigaciju za daljnji zajednički život. 

8. Začinite svoju rutinu. Budite uvijek spremni da na nove načine začinite svoju rutinu kako prerano ne biste upali u kolotečinu. Umjesto mjesec dana članstva u fitnes klubu, upišite se na satove penjanja, a ako petkom naručujete pizzu, jedan tjedan se posvetite kuhanju talijanskih jela i to će vam sigurno pomoći da vam ne bude dosadno.

9. Nastavite razgovarati. Novi partneri upijaju jedan drugome svaku riječ jer je sve što kaže druga strana - zanimljivo. Nemojte to zaboraviti i pokušajte svaki dan doznati nešto više o svom životnom partneru. Slušajte priče i šale, i postavljate potpitanja ako vas nešto dublje interesira. I zapamtite, više komunikacije znači produbljivanje vašeg odnosa i stvaranje temelja za izbjegavanje budućih sukoba.

10. Ne zamarajte se malim stvarima. Kada provodite svaki dan s nekom osobom, lako možete postati frustrirani i ljutiti zbog nekih navika. Dakle, ako vaš partner jako glasno pjeva pod tušem te zaboravlja da vam kaže kad je potrošio zadnju rolu papira, zapitajte se vrijedi li boriti se protiv takvih gluposti? Vjerojatno ne, jer i sitna pregovaranja s vremenom mogu dovesti do problema u vašem odnosu. Zato birajte stvari koje su vrijedne vaše svađe. I zapamtite, vaš partner je vaša srodna duša i pokušat mu previdjeti tih nekoliko sitnica i usredotočite se na osobu s kojom ste odlučili provesti svoj život.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.