odlična vijest

Jedenje sirovog češnjaka dva puta tjedno sprječava rak pluća

Foto: PIXSELL
Jedenje sirovog češnjaka dva puta tjedno sprječava rak pluća
07.08.2013.
u 09:20
Znanstvenici upozoravaju da isto ne djeluju kuhani ili pečeni češnjak, pa predlažu jedenje sirovog povrća
Pogledaj originalni članak

Sirov češnjak samo dva puta tjedno na jelovniku može vas riješiti mnogih bolesti jer njegovi sastojci učinkovito sprječavaju upalne procese u stanicama, međutim najnovije istraživanje pokazalo je da češnjak ima i antikancerogeno djelovanje.

Studija kineskog Jiangsu Centra za kontrolu bolesti provela je istraživanje na više od 5000 ljudi od kojih 1424 ima dijagnozu raka pluća. Otkriveno je da jedenje češnjaka može prepoloviti rizik za dobivanje raka pluća.

Ono što posebno veseli je da prevencija raka češnjakom djeluje čak i kod pušača. Ipak, znanstvenici upozoravaju da isto ne djeluju kuhani ili pečeni češnjak, pa predlažu jedenje sirovog češnjaka koji ima snažna antioksidativna svojstva, piše Daily Mail.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.