dobro je znati

Je li moguće zatrudnjeti tijekom mjesečnice ili je to samo mit? Evo odgovora...

Foto: Thinkstock
Foto: Pixabay
menstruacija
Foto: Thinkstock
Trudnoća
Foto: Thinkstock
Pregnant woman
Foto: Thinkstock
trudnica
10.07.2019.
u 07:00
Iako vlada mišljenje da se tijekom mjesečnice ne može zatrudnjeti, to baš i nije tako.
Pogledaj originalni članak

Kada planirate trudnoću i proširenjeobiteji, jedan od najočitijih znakova da ste uspjeli je izostanak mjesečnice. No, je li moguće zatrudniti tijekom mjesečnice?

Praćenje ovulacije i plodnih dana može biti itekako zeznuto, teško je samostalno prepoznati kada je riječ o ovulaciji, čak i ako imate uredne cikluse.

Iako vlada mišljenje da se tijekom mjesečnice ne može zatrudnjeti, to baš i nije tako. Itekako je moguće. Šanse u znatno manje, no ipak postoje, ovisno o tome koliko dana spermiji mogu preživjeti i kakav je menstrualni ciklus žene.

Zdravi spermiji mogu preživjeti u tijelu žene i do pet dana nakon ejakulacije. Čak i ako ste imali seksualni odnos tijekom mjesečnice, ako žena ima raniju ovulaciju može se dogoditi trudnoća.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

NA
navijeke
10:22 10.07.2019.

Dobro, jeste li vi normalni?! U 21. stoljeću vi objavljujete ovakvu idiotariju? Pitam se je li itko od vas završio pučku školu, jer to naši pučkoškolski klinčevi i klinceze uče u toj dobi. Nije vrag da ste kupovali čak i te svjedodžbe, ovo nije sumrak novinarstva, ovo je mrkla noć, a zora se ne nazire.

LI
liliZG
13:27 10.07.2019.

mi smo odavno u mrkloj noći novinarstva, ovo se zovu copypaste novinari, nova generacija.