aminokiseline

Imate suhu kosu? Evo kako je možete učiniti lijepom i zdravom

Foto: Thinkstock
Imate suhu kosu? Evo kako je možete učiniti lijepom i zdravom
21.02.2014.
u 14:47
Zaboravite na zimske i ljetne njege, imajte na umu uvijek jednu stvar. Orijentirajte se na preparate s aminokiselinama
Pogledaj originalni članak

Onima koji imaju suhu i oštećenu kosu nijedno godišnje doba ne ide u prilog.

Zaboravite na zimske i ljetne njege i imajte na umu uvijek jednu stvar. Orijentirajte se na preparate s aminokiselinama, koje prodiru duboko u korteks i time pojačavaju molekularnu strukturu vlasi, čine je debljom i omogućavaju joj apsorpciju vlage.

Poželjno je barem jednom tjedno stavljati pakung, bilo u obliku seruma, ampula ili maske za kosu. Izbjegavajte maske pripremljene u kuhinji od maslinova ulja i žumanjka jer one nemaju kemijsku moć otvaranja vlasi i dubinskoga hranjenja.

Foto: Thinkstock

Zbog suhog zraka nastaloga grijanjem, vjetra, duhanskog dima i smoga trebali biste koristiti šampone koji kosu temeljito čiste od prljavštine.

I naučite da briga za ovakvu kosu nikada ne prestaje!

>>Evo kako možete imati lijepu i zdravu kosu uz samo dva pravila

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.