košta samo 3,99 kuna

Ikeina plava torba novi je modni hit! I postala je to sasvim slučajno...

10.05.2017.
u 09:07
I to sve zbog gafa francuske modne kuće Balenciaga koja je dizajnirala plavu torbu i prodaje je po cijeni od 15 tisuća kuna, a koja neodoljivo podsjeća na Ikeinu.
Pogledaj originalni članak

Planetarno prepoznatljiva Ikeina torba Frakta, koja se kod nas može kupiti za 3,99 kuna, postala je inspiracija mnogim dizajnerima. I to sve zbog gafa francuske modne kuće Balenciaga koja je dizajnirala plavu torbu i prodaje je po cijeni od 15 tisuća kuna, a koja neodoljivo podsjeća na Ikeinu. 

Razlika u cijeni je drastična, a twitteraši su odmah krenuli s izrugivanjem ovom francuskom dizajnu. Ostali dizajneri, u ovom su slučaju našli novu inspiraciju te su krenuli u dizajniranje raznih komada od Ikeine, plave torbe. 

 

Dizajnerica Alexandra Hackett modnu je prepoznatljivost stekla preinakama odjevnih komada s potpisom Nike, a od Ikeine torbe Frakta dizajnirala je novčanike i torbice za kartice. S obzirom na materijal, čini se kao logičan izbor. 

Foto: Instagram

Osim novčanika, kreirala je i šešir koji bi trebao sačuvati suhu glavu od svake kiše.

Nizozemski brend obuće Studio Hagel kreirao je model tenisica koji imitira siluetu Balenciaginih tenisica Speed Trainer u kombinaciji s torbom Frakta.

 

 

Danska dizajnerica Signe Ralkov otišla je korak dalje, kao i uvijek u svojim kreacijama, te je kreirala tange, a internetska trgovina Chinatown Market odlučila je unovčiti u svoju ponudu uvrstivši model kupaćeg kostima, haljine, natikača i kape.  

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
20:54 11.05.2017.

kae ovo sado mazo