spasili ih u zadnji tren

Iako ranjena, Black Betty prihvatila i odbačeno štene

Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
Foto: Privatni album
Kujica s Gaić planine
07.07.2014.
u 19:39
Zahvaljujući donatorima pronađen smještaj u kojem su kujica i njezino potomstvo sigurni od lovaca
Pogledaj originalni članak

Ranjena kujica sa štenadi u Gaić planini bila je nekoliko dana noćna mora volonterkama osječke udruge Devet života.

Molile su za pomoć, za komadić dvorišta u koje bi smjestile obitelj i spasile četiri mala psića od grozne sudbine koju su im namijenili lovci.

Gubile nadu

- Doznale smo od gospodina koji ju je hranio da su joj lovci već jednom ubili štenad. Kako smo sve pretrpane mačkama i psima, nismo joj mogli pomoći - kaže Sandra Gajnok, volonterka udruge. I kad su već izgubile svaku nadu, uspjele su pronaći dvorište i već isti dan dovesti pse iz šume.

- Mješanka labradora, koju smo nazvali Black Betty, ima četiri rupe na zadnjoj nozi, najvjerojatnije je nešto u ranama jer su zagnojene. Ima i trakavicu, a štenad i gliste. Na nozi ima i veliku kvrgu, vjerojatno lom koji je krivo zarastao - kaže volonterka. O čemu je riječ pokazat će rtg, a veterinar će utvrditi i je li u ranama na nozi sačma ili nešto drugo te treba li operacija.

Udomaćila se

Kad sve to riješe, preostaje sterilizacija te cijepljenje i čipiranje, a cijepiti moraju i štenad. I sve to neće moći bez pomoći donatora. Do sada su, ističu u udruzi, uvijek bili uz njih pa se nadaju da će im pomoći i ovaj put. Svaka pomoć im je dobrodošla, a novčane donacije možete uplatiti na njihov račun ili nazvati telefon 060-890-899.

A dok se oni bore s nedostatkom novca za liječenje, Black Betty već se udomaćila. Druži se s ostalim životinjama, a ljude dočekuje kako bi se malo i pomazila.

- U dvorištu je uz nju još jedan pas, a donijela sam i jedno pronađeno štene, Betty ga je bez problema prihvatila - kaže Sandra G., volonterka koja je preuzela brigu o još jednoj spašenoj psećoj obitelji.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ME
Merlin
21:48 07.07.2014.

prestrašno je što ovi lovci rade....pa dobro jel policija može tome stati na kraj...pa oni pucaju kak' im se digne, u sve što se miče...sutra će napucat dijete..jesu li ti ljudi normalni? jel cijela ova hrvatska ošla u jednu stvar...svaki dan čitamo o zlostavljanju životinja, ubijanju u azilima (zbog love!)..ma, gadi mi se ova država. gadi. sve više..