Kolege ili?

Hrvati izbjegavaju ljubavne veze s poslovnim suradnicima

Foto: ILUSTRACIJA
Hrvati izbjegavaju ljubavne veze s poslovnim suradnicima
02.08.2011.
u 15:41
Od ukupnog broja ispitanika, 57% nije u vezi na radnom mjestu jer smatra da to utječe na kvalitetu rada
Pogledaj originalni članak

Čak 80 posto Hrvata ne prakticira ljubavne veze na poslu. Pokazalo je to istraživanje koje je u srpnju proveo portal MojPosao na 460 ispitanika. 

Od ukupnog broja ispitanika, 57% nije u vezi na radnom mjestu jer smatra da to utječe na kvalitetu rada. Uglavnom smatraju da partneri zbog toga ne mogu biti objektivni i profesionalni, jer u tim slučajevima rijetki mogu odvojiti privatno od poslovnog. Posebno to može biti izraženo, ističu ispitanici, ako su u vezi osobe na različitim pozicijama u hijerarhiji.

Oni koji su u vezi na poslu kažu da veza ne utječe na njihov rad jer, tvrde, znaju odvojiti privatno od poslovnog. Većina s partnerom nije u istom uredu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

SP
spancro
20:31 04.08.2011.

kakva glupost pa mi znamo da sutimo

LO
loza
14:41 05.08.2011.

utječe na kvalitetu rada??? Ja mislio da živim u HR:).

LI
liliZG
09:55 09.08.2011.

..........to je uvijek veliki rizik, kada takva veza propadne onda nastaje prava frka za koju nikad ne znaš kako će završiti jer rijetki su oni koji to mogu završiti u prijateljskom tonu, ...............a ići na posao gdje te čeka još dodatni stres je strašno, to je kao da nigdje nemaš oazu mira.................