dug put

Hodat će 270 kilometara za sve koji ne mogu govoriti za sebe

Foto: Privatni album
Vedran Rožić
Foto: Privatni album
Vedran Rožić
Foto: Privatni album
Vedran Rožić
Foto: Privatni album
Vedran Rožić
15.04.2014.
u 17:18
Vedran Romac na uskrsni ponedjeljak održat će predavanje u Zagrebu za sve koji žele čuti poruku koja im može promijeniti pogled na svijet
Pogledaj originalni članak

Ravno s puta dugog 270 kilometara na predavanje "Ljuska jajeta" na uskrsni ponedjeljak u Zagreb će uštetati zagovaratelj prava životinja Vedran Romac.

Za start svojeg poduhvata izabrao je osječki Azil za napuštene pse koju vodi Udruga Pobjede, a za slavonsku metropolu odlučio se zbog navike jedenja mesa.

Jaje i ljuska

- Ako je ljuska jajeta slomljena iznutra, život počinje. Ako je ljuska jajeta slomljena iz vana, život prestaje - poručuje ovaj socijalni radnik i autor ciklusa predavanja pod nazivom "Priče iz tanjura". Na ovaj se poduhvat odlučio, iako ne zna hoće li za tjedan dana uspijeti propješaćiti 270 kilometara, kako bi skrenuo pozornost javnosti na temu svojega predavanja.

Foto: Privatni album

Romac je, kako poručuje, spreman hodati za svinje, krave, kokoši i sve ostale životinje koje ne mogu govoriti za sebe, ali i za sve ljude koji žele čuti poruku koja im može promijeniti, kaže, pogled na svijet i smisao postojanja.

Mijenjamo uvjete

- U našem ljudskom svijetu svaki novi ne-ljudski život počinje ili je već ugušen prije svog početka, s etiketom robe, proizvoda i namjenom koja koristi našoj ljudskoj vrsti. Preko 60 milijardi života godišnje unaprijed je presječeno našom intervencijom i nikada se neće razviti u ono što su nosili u svom potencijalu. Niti jedan od tih života neće se roditi, rasti, razboliti, ozdraviti i umrijeti pod svojim vlastitim uvjetima - poručuje Romac.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.