Foto: Promo HEP Plin kupio distribucijsku plinsku mrežu Općine Feričanci

HEP Plin kupio distribucijsku plinsku mrežu Općine Feričanci

06. 04. 2018. u 09:33
Ugovor o kupoprodaji potpisali su Marko Knežević, načelnik Općine Feričanci, i Damir Pećušak, direktor HEP Plina

HEP Plin d.o.o. i Općina Feričanci potpisali su ugovor o kupoprodaji 15 kilometara plinske distribucijske mreže u vlasništvu Općine. HEP Plin je na taj način objedinio vlasništvo nad cjelokupnom plinskom distribucijskom mrežom na područje Općine Feričanci, ukupne duljine 26 kilometara, i tako dugoročno osigurao cjelovitost i funkcionalnost mreže.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su Marko Knežević, načelnik Općine Feričanci, i Damir Pećušak, direktor HEP Plina, koji je istaknuo kako je dugoročni partnerski odnos HEP Plina i Općine Feričanci započeo još 1991. godine, kada je HEP Plin dobio pravo izgradnje plinske mreže i obavljanje djelatnosti distribucije plina i opskrbe kupaca plinom na području Općine.

HEP Plin je 1992. godine izgradio prvih 11 kilometara plinske mreže, dok je Općina Feričanci 1995. i 1996. godine, uz tehničko savjetovanje HEP Plina, izgradila preostalih 15 kilometara mreže. Kao distributer plina na području Općine Feričanci, HEP Plin je i prije objedinjavanja vlasništva imao pravo gospodarskog korištenje cjelokupne plinske mreže.

Kupovina distribucijske plinske mreže Općine Feričanci dio je poslovne strategije HEP Plina koja uključuje objedinjavanje vlasništva nad plinskom mrežom na vlastitim distribucijskim područjima radi efikasnijeg razvoja poslovanja i reguliranja koncesijskih prava.

100% čista elektrika
Vidio sam budućnost – tiha je i prokleto zabavna
pogledajte na vecernji.hr
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".