ma nemoguće...

Grudnjaci su ženama potpuno bespotrebni

Foto: PIXSELL
Grudnjaci su ženama potpuno bespotrebni
12.04.2013.
u 15:15
Na žalost žena i ponekog muškarca, istraživanje je otkrilo da osim estetske dimenzije grudnjak na ženskom tijelu nema baš nikakvu namjenu...
Pogledaj originalni članak

Mnoge će žene reći da je život bez grudnjaka nemoguća misija jer drži sve na okupu, omogućuje da odjeća bolje stoji, ističe ono što imaju za istakuti u najboljem svjetlu i daje "slobodu" da zavode uspješnije...

No znanstvenici s francuskog sveučilišta Besançon otkrili su da grudnjaci imaju kontraefekt na dulje staze. Petnaestogodišnje istraživanje pokazalo je da grudnjaci podižu samo trenutno, no dugoročno spuštaju grudi, i ni na koji način ne olakšavaju teret koji mora podnijeti kralježnica.

Grudnjaci zapravo ženama uopće ne pomažu. Nemaju apsolutno nikakvu anatomsku, fiziološku i medicinsku namjenu ako "prkose" gravitaciji jer grudi zbog toga još više vise, piše Yahoo Shine.

Zanimljivo, ispitanice koje su u istraživanju dvije godine "apstinirale" od grudnjaka, osjećale su se mnogo bolje, izveo je zaključak voditelj istraživanja Jean-Denis Rouillo.

Mnoge će žene reći da je život bez grudnjaka nemoguća misija jer drži sve na okupu, omogućuje da odjeća bolje stoji, da zavode uspješnije i ističe ono što imaju za istakuti u najboljem svjetlu...
No znanstvenici sa sveučilišta Besançon otkrili su da grudnjaci imaju kontraefekt na dulje staze. Petnaestogodišnje istraživanje pokazalo je da grudnjaci podižu samo trenutno, no dugoročno spuštaju grudi, i ni na koji način ne olakšavaju teret koji mora podnijeti kralježnica. 
Grudnjaci zapravo ženama ni na koji način ne pomažu. Nemaju apsolutno nikakvu anatomsku, fizilošku i medicinsku namjenu ako "prkose" gravitaciji jer grudi zbog toga još više vise, piše Yaho Shine.
Zanmiljivo, ispitanice koje su dvije godine apstinirale od grudnjaka, osjećale mnogo bolje, zaključuje voditelj istraživanja Jean-Denis Rouillo.
ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.