radite na sebi

Grejp i češnjak kao put do zdravlja!

Foto: pixabay
Grejp i češnjak kao put do zdravlja!
13.07.2014.
u 17:50
Kada je naš imunitet snažan, sposoban je obraniti se od brojnih bolesti, nametnika, pa tako i od alergija...
Pogledaj originalni članak

Kada je naš imunitet snažan, sposoban je obraniti se od brojnih bolesti, nametnika, pa tako i od alergija. Današnji, ubrzan i stresan način života doveo je do toga da velik dio populacije ima oslabljen imunitet. Stres,zagađenost okoliša, nedostatak sna, loše prehrambene navike (pesticidi, GMO, fast food, bijeli šećer...), nedostatak tjelovježbe samo su neki od razloga slabljenja imuniteta. Stručnjaci su dokazali kako su alergijske reakcije najbolji pokazatelji slabog imuniteta.

Odmor, prehrana bogat voćem i povrćem, te određeni prirodni dodaci prehrani pomoći će vam osnažiti imunitet. Vitamin C jako je važan čimbenik u postizanju jakog imuniteta. Jedan od najboljih biljnih pripravaka za jačanje imuniteta je citrofit (ekstrakt sjemenki grejpa). Citrofit je poznat i kao prirodni antihistamin, što znači da smanjuje posljedice alergija, ali pri tome ne uzrokuje nikakve nuspojave.

Za jačanje imunološkog sustava preporučuje se konzumiranje češnjaka. Danas je dokazano da češnjak sadrži 200-tinjakaktivnih tvari – bogat je dušičnim supstancama, eteričnim uljima koja sadrže sumpor, vitaminima (A, B1, B2 i C), mineralima (kalijem, željezom, jodom, kalcijem, selenom i fosforom), sadrži aminokiseline, polioze kao što je inulin, enzime, biljne masti i druge tvari.

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

>>TOP lista namirnica uz koje se kilogrami tope sami od sebe

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.