povezanost

Glad i kako ona utječe na naše poslovne prosudbe...

Foto: Thinkstock
Glad i kako ona utječe na naše poslovne prosudbe...
28.06.2013.
u 10:00
Fascinantno je vidjeti u kojoj mjeri metabolički procesi i glad utječu na procese u mozgu...
Pogledaj originalni članak

Oni koji donose odluke prazanog želuca češće donose rizične odluke, otkrili su znanstvenici s Instituta za neurobiologiju Max Planck u Martinsriedu.

Glad mijenja donošenje odluke između različitih dijelova mozga, potičući prirodno nagon za preživljavanjem, piše Daily Mail.

Kao i kod predatora koji će riskirati s lovom kad su gladni, znanstvenici su otkrili da su i ljudi skloniji preuzimanju financijskih rizika u stanjima kad osjećaju glad. Tada se aktiviraju moždani centri koji ocijenjuju unutarnje i vanjske signale da bi se postigla uravnotežena odluka...

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.