Knjiga iz prve ruke

Gastronomsko putovanje zemljama tapasa i meze

Foto: n
Gastronomsko putovanje zemljama tapasa i meze
03.06.2013.
u 13:18
Samantha i Samuel Clark, supružnici i kuhari, vode uspješan restoran Moro u Londonu. Istoimena kuharica “Moro” je gastronomsko putovanje, knjiga koja dočarava život u zemljama u kojima su tapas i meze više od nacionalnih stilova objedovanja
Pogledaj originalni članak

Samantha i Samuel Clark, supružnici i kuhari, vode iznimno uspješan restoran Moro u Londonu. Istoimena kuharica “Moro” je gastronomsko putovanje, knjiga koja dočarava život u zemljama u kojima su tapas i meze više od nacionalnih stilova objedovanja. Kuharica „Moro“, u kojoj su skupljena njihova najdraža jela, samo je u Velikoj Britaniji prodana u više od 100 000 primjeraka. Recepti su pisani jednostavnim jezikom, a prati ih mnoštvo praktičnih savjeta i izvanrednih fotografija, preporuke koje začine i kako upotrebljavati, s ponekom anegdotom autora o tome gdje su probali koje jelo ili kako su došli do nekog recepta. Prvo je poglavlje posvećeno pripremi domaćeg kruha, slijede recepti za jela koja se poslužuju kao tapas i meza pa juhe i recepti s ribama, mesom i povrćem, a priču zaokružuju slastice.    
Kombinacije začina i sezonskih namirnica stvaraju neočekivane i izvanredne arome, recepti su prilagođeni pripremi u svakome domu, a rezultat su prekrasna jela bogata okusom koja nas vode na putovanja Mediteranom kakav manje poznajemo. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.