PROMO

Franck lansirao novi okus instant Cappuccina Nougat Cream i poboljšanu recepturu Vanilla Cream

Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina
Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina
Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina
Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina
08.03.2018.
u 08:20
Hrvati godišnje popiju čak 35 milijuna Franck Cappuccino instant napitaka čiji su najveći potrošači većinom mladi u dobi od 18 do 24 godine. Istraživanja u Hrvatskoj i EU pokazuju kako potrošači traže desertnost i raznolikost okusa u kategoriji instant cappuccina, a Franck odgovara sa stalnim inovacijama u okusima linije Franck Cappuccino.
Pogledaj originalni članak

Franck je lansirao novi instant cappuccino okus Nougat Cream kojega su i ovoga puta izabrali potrošači. Ujedno, lansiran je i okus Vanilla Cream s poboljšanom recepturom.

Naime, prošle je godine Franck proveo istraživanje koje je pokazalo kako su potrošačima inovacije i različiti okusi u kategoriji instant cappuccina izuzetno važni te da je okus popularnih namaza od čokolade i lješnjaka izrazito poželjan, zbog čega je i odabran okus Nougat. Iako se uglavnom zadržavaju na svojim uobičajenim okusima, potrošači očekuju kontinuirane inovacije u ovoj kategoriji jer svoj primarni okus rado kombiniraju s novitetima.

Godišnje se u Hrvatskoj popije čak 35 milijuna Franck Cappuccino napitaka. Prosječna obitelj najčešće kupuje više okusa jer svaki član preferira neki određeni okus. Konzumenti Franck Cappuccina su primarno mladi u dobi od 18 do 24 godine i u tom segmentu Franck je prvi izbor kod potrošača. Prema istraživanju, Franck Cappuccino najčešće se konzumira tijekom druženja u kafiću ili kod kuće, među omiljenim je studentskim napitcima te potrošače često asocira na opuštanje i desert.

Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina

Podatci koji stižu s europskog tržišta vrlo su slični hrvatskima. Najveće kavopije među Europljanima su stanovnici nordijskih zemalja, posebno Finci koji popiju najviše kave po glavi stanovnika. No, u prvih dvadeset zemalja je i Hrvatska čiji stanovnici godišnje popiju oko 4,9 kilograma kave po osobi.

Na europskome tržištu, u instant cappuccino kategoriji prevladava trend prema kojem retail brendovi lansiraju sve više desertnih napitaka od kave (tzv. „dessert-style coffees“)

koje potrošači percipiraju kao dobru zamjenu za desert, što je u skladu s Franckovom strategijom za ovu kategoriju, a inspiraciju za nove okuse sve više traže u kafićima ili specijaliziranim coffee shopovima koji su vrlo kreativni u osmišljavanju svoje ponude napitaka od kave te se brzo prilagođavaju očekivanjima gostiju. Ujedno, istraživanja pokazuju kako mlađi potrošači preferiraju kavu s okusima i dodatkom mlijeka pa je stoga caffe latte idealan za eksperimentiranje s okusima. Franckov Cappuccino najbolje se priprema upravo s mlijekom.

Foto: Promo
Franck lansirao novi okus instant Cappuccina

Ujedno, Franck odgovara na potrebe tržišta u svakome smislu jer se Franck Cappuccino proizvodi mogu pripremati kao topli, ali i hladni napitci što je posebice dobro prihvaćeno u ljetnoj sezoni. Osim toga, potrošači ove kategorije stalno traže nova iskustva. Naime, kod kupovine hrane i pića čak 61 posto potrošača eksperimentira s novim i neobičnim okusima, a svaki peti tvrdi da često eksperimentira s kupovinom novih proizvoda od kave.

Na hrvatskome tržištu, Franck Cappuccino je količinski najprodavaniji brend među instant cappuccino napitcima u kutijicama, a vodeću poziciju opravdava vrhunskom kvalitetom proizvoda i stalnim razvojem noviteta u skladu sa željama hrvatskih potrošača. Franck Cappuccino u svojoj paleti okusa ima Classic, Čokoladu, Irish Cream, Kokos&Bijela čokolada, Jaffa, Cappuccino s manje šećera, Cappuccino bez kofeina te napitak bez kave za najmlađe – Bananacino.

Franck u kategoriji cappuccina sudjeluje s 20,5 posto količinskog i 26,4 posto vrijednosnog udjela. U pakiranju u kutijicama Franck Cappuccino drži 52 posto količinskog i 47 posto vrijednosnog udjela u 2017. godini.

Franck Cappuccino Nougat Cream dolazi u kutiji s 8 stickova (148 g) uz preporučenu redovnu maloprodajnu cijenu od 16,99 kn.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr