Korisni savjeti

Dvina Meler: Umjesto rezervacije, za smještaj se cjenkajte na licu mjesta

Foto: Privatni album
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
dvina meler
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
dvina meler
16.01.2017.
u 11:11
Bivša manekenka dva i pol mjeseca putovat će Afrikom, a otkrila nam je kako pronaći jeftin smještaj, gdje jesti i koji prijevoz koristiti
Pogledaj originalni članak

Dvina Meler otisnula se na putovanje u Afriku dugo dva i pol mjeseca, a planira posjetiti Tanzaniju, Burundi, Komore, Mozambik, Malavi, Zimbabve, Zambiju, Bocvanu i Svazi. Prije polaska na put otkrila je male tajne putovanja i ušteda.

- Putem interneta nastojim pronaći najjeftinije avionske karte, a Skyscanner i Matrix najčešće su stranice na kojima ih tražim - rekla je Dvina.

Što se tiče smještaja, uglavnom ga ne rezervira prije odlaska na put nego na licu mjesta.

- Cjenkanje na licu mjesta za smještaj dobar je način uštede. Često nemam unaprijed dogovoren smještaj nego kada doputujem pokušam dobiti što nižu cijenu. To može biti vrlo uspješna metoda, osobito izvan sezone ili ako su smještajni kapaciteti poluprazni - ističe poznata avanturistica i bivša menekenka

Otkrila nam je i da se puno novca može uštedjeti koristeći lokalni prijevoz.

- Autobusi, vlakovi i sve vrste vozila kojima se služi lokalno stanovništvo najjeftiniji su oblik prijevoza. U odnosu na rent-a-car donijet će vam dosta uštede - savjetuje Dvina, i zaključuje zlatnim pravilima prehrane na putu:

- Kupujte hranu na uličnim štandovima. Ako je svježe pečeno, prženo ili kuhano (tri sveta zakona za svakoga tko jede na ulici, pogotovo u zemljama trećeg svijeta) i ako vidite da dobro prometuje, ne trebate puno razmišljati.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SW
swimm
08:33 17.01.2017.

lako je putovati kada sponzor financira