kod Dorijane Čitar

Domaće kroštule za fešte, prijatelje i drage goste

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Domaće kroštule za fešte, prijatelje i drage goste
30.11.2012.
u 15:25
Kroštule, hrtule, krošti... – imena za tu slasnu i hrskavu deliciju ima više, a poznaju ih kuhinje od Istre do Dalmacije
Pogledaj originalni članak

– Hiti deset jaja u muku, rakije odoka i bilega vina dok ti se ne zamisi lipo mekano tisto. Riži, veži i frigaj – to su ti kroštule!

Tako je u jednoj rečenici recept za tradicionalnu istarsku slasticu – kroštule – opisala naša čitateljica, Porečanka Dorijana Čitar. No ono što se Dorijani čini poslom u tren oka, nešto nevještijim kuharicama pravi je pothvat.

Kroštule, hrtule, krošti... – imena za tu slasnu i hrskavu deliciju ima više, a poznaju ih kuhinje od Istre do Dalmacije. Recepti i priprema ne razlikuju se bitno, a tajne su u aromama koje se mogu dodati. Kroštule su slastice koje prate svečane događaje, svatove i blagdane pa, ako vam ih domaćini ponude, znajte da vas smatraju dragim i dobrodošlim gostom. Dorijana je kroštule pripremila za svoje prijateljice iz ženske vokalne grupe “Brajde”, s kojima njeguje istarski tradicionalni melos – kanta na tanko i debelo – a recept je podijelila s nama. Uz čašicu domaćeg vina i pokoju fritulu dostojne su slastice blagdana pred nama. U slast!

>> FOTORECEPT Šareni muffini s brusnicom i ukusnim krem-sirom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.