Restoran Kvatrić

Domaće, jednostavno, obilno – i sve to za veoma pristupačnu cijenu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.10.2016., Zagreb - Restoran Kvatric, gableceda sa Lukom Nizeticem. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.10.2016., Zagreb - Restoran Kvatric, gableceda sa Lukom Nizeticem. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
19.10.2016., Zagreb - Restoran Kvatric, gableceda sa Lukom Nizeticem. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Restoran Kvatrić
24.10.2016.
u 10:00
Poznati pjevač obići će i ocijeniti 20 restorana. Recenzije čitajte u Večernjem listu svakoga dana od 24. listopada do 13. studenog i doznajte gdje je najbolje otići na gablec
Pogledaj originalni članak

Ono što me na prvu oduševilo nakon dolaska u restoran Kvatrić jest to što je riječ o “dog friendly” lokalu, što je za mene pun pogodak s obzirom na to da doma imam “mrcinu” koja rado sa mnom obilazi ugostiteljske objekte. Domaći ambijent u kojem prevladava drvo, uređen tipično za stari tip negdašnjih zagrebačkih restorana, vratio me u neka gotovo zaboravljena vremena. A i ugodno osoblje je uvijek as u rukavu.

Prvo sam dobio košaricu u kojoj su se krile četiri vrste domaćeg kruha, kukuruzni, crni, bijeli i kiflice. Naročito me oduševio bijeli, mokar, s puno zraka i hrskavom koricom. Odličan kruh veliki je plus za restoran, posebice ovakvom ljubitelju tijesta poput mene. Uslijedila je juha od buče koja je bila doista ukusna, puna arome, prava jesenska poslastica. Odlično je začinjena i ne prevladava vrhnje, što je često slučaj u juhama sličnog tipa.

Tortelini punjeni sirom i bučom s komadićima piletine su fantastični, kao da su znali da sam veliki ljubitelj tijesta. Vrlo su jednostavno pripremljeni i dolazi do izražaja svaki okus, a ono što je najvažnije, skuhani su al dente.

Treće jelo, zimsko i obilno, krvavice, pečenice, kiseli kupus i restani krumpir, pripremljeno je vrlo jednostavno, bez nekih posebnih začinskih dodataka, rekli bismo, onako po domaći, baš kako nam radi naša baka. A kao veliki štovatelj dobre rožate, mogu reći da bolju nisam kušao.

Restoran koji krase četiri odlike: domaće, jednostavno, obilno – i sve to za vrlo pristupačnu cijenu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr