Spektakl u Zagrebu

Doček Nove u Areni među pet je najboljih s elektroničkom glazbom u svijetu

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Armin van Buuren
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Armin van Buuren
30.12.2016.
u 15:29
Novogodišnjim spektaklom otvara se Croatia Winter Music Festival koji se u Zagrebu odražava do kraja idućeg tjedna, a Armin Van Buuren će publiku svojim nastupom i uvesti u Novu godinu
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka dvorana Arena spremna je za jedan od najvećih dočeka Nove godine s elektroničkom glazbom "Zagreb 360° New Year's Eve" na kojemu se očekuje blizu deset tisuća posjetitelja iz više od 60 zemalja svijeta i koji je svjetski glazbeni magazin DJ Mag uvrstio među pet najboljih dočeka Nove u svijetu.

Istaknuli su to organizatori iz agencije Adria MM (koja je i vlasnik licence za Ultra Europe festival) na konferenciji za medije naglašavajući da se tim novogodišnjim spektaklom otvara Croatia Winter Music Festival koji se u Zagrebu odražava do kraja idućeg tjedna.

Osim brojne publike, doček Nove godine okupit će i neke od trenutačno najjačih izvođača, DJ-eva elektroničke glazbe u svijetu, na čelu s legendarnim Armin Van Buurenom, koji će publiku svojim nastupom i uvesti u Novu godinu.

– Ulaznice za festival i novogodišnji doček do sada su prodane u više od 60 zemalja svijeta, a zadnjih dana primjećujemo i pojačanu prodaju, tako da vjerujemo da će Arena biti puna – kazali su organizatori iznoseći i niz zanimljivosti oko same organizacije i dolazaka gostiju, među kojima i podatak kako se očekuje i da u Zagreb povodom toga prvi put sleti i privatni avion iz Južne Koreje. Zanimljivost je i da većina gostiju za svoj smještaj bira hotele u Zagrebu, kao i da će ih većina nakon novogodišnje noći ostati još koji dan u Zagrebu.

U Arenu je već stigla i gotovo postavljena i impresivna oprema, uključujući pozornicu veličine 300 metara četvornih teška čak 90 tona, na kojoj je LED ekran od 150 metara četvornih. Uz to je postavljeno i 300 svjetlosnih uređaja te više od 100 zvučnika snage 100 kilovata.

Nakon novogodišnjeg dočeka slijedi još šest partyja u Zagrebu, od nedjelje, 1. siječnja, do petka, 6. siječnja, dok će se u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. siječnja, u Areni u sklopu toga održati i međunarodni gaming turnir Zagreb Gaming Arena.

Predviđeni su turniri u igrama League of Legends, FIFA i Overwatch, kao i u igri Hearthstone, koji će u Zagreb, prema najavama organizatora, dovesti neke od najboljih svjetskih igrača koji će se prvi put natjecati protiv hrvatskih i europskih igrača za nagradni fond od 10 tisuća eura.

Bit će tu ukupno blizu tisuću igrača, a posjetitelje očekuje i VIP YouTube konferencija na kojoj će sudjelovati najpopularniji regionalni YouTuberi.

Uz Adriju MM u organizaciji Festivala sudjeluju i Grad Zagreb, njegova Turistička zajednica te turistička agencija Atlas.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.