Kad tinejdžeri peku

Danova pizza s tri sira, četiri salame, lukom i inćunima

Foto: Čitatelj Dan
Danova pizza s tri sira, četiri salame, lukom i inćunima
10.01.2014.
u 17:00
Sama pizza pekla se trinaest minuta i to je to – kaže Dan koji se potrudio napraviti pizzu za svaki ukus
Pogledaj originalni članak

Donosimo Danov recept za domaću pizzu koju je – od tijesta do nadjeva – napravio posve sam.

Roditelji su samo trebali oprati ruke i sjesti za stol.

– Od pola kile brašna, koje sam prosijao, te 7 g kvasca, 2 žlice maslinova ulja, pola žlice smeđeg šećera i malo vode umijesio sam tijesto. Ostavio sam ga 45 minuta, a kada se udvostručilo, razvaljao sam ga i oblikovao na oko pola centimetra. Premazao sam umakom od rajčice, dodao tri vrste sira – dalmatinski škripavac, ementaler i gaudu – te komade šunke, buđole i neke kobasice.

Za kraj sam dodao i slane inćune, kapare, tanko narezan luk srebrenac, posuo origanom i bosiljkom, a nakon pečenja dodao pečene masline.

>>Najbolja pizza u Zagrebu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.