generacija ja

Današnji studenti nemaju dovoljno empatije

Foto: Photos.com
Današnji studenti nemaju dovoljno empatije
29.05.2010.
u 18:19
Jedan od razloga mogla bi biti i prijateljstva na internetu
Pogledaj originalni članak

Među studentima manjka empatije, odnosno osjećaja za druge osobe, posebno u odnosu na njihove vršnjake prije 20 ili 30 godina. Točnije, istraživanje provedeno među studentima američkih fakulteta pokazalo je da je razina empatije čak 40 posto niža nego prije tri desetljeća. Najveći pad empatije među studentima dogodio se nakon 2000. godine.

Stručnjaci poručuju da bi razlog mogla biti prekomjerna izloženost medijima i njihov prevelik utjecaj na mlade. Naime, današnja mlada osoba izložena je triput većoj količini informacija koja nije vezana za posao, nego što je to bio slučaj prije 30 godina.

Jedan od važnijih razloga su i društvene stranice na internetu, video igre i slična druženja putem računala. Zbog "online prijateljstva" mladi često ne reagiraju na stvarne probleme svojih prijatelja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PO
Povratnik
07:57 30.05.2010.

Idemo ljudi ... ne samo da ovo treba kometnirati, nego nešto i učiniti.

ST
stela
02:58 31.05.2010.

na zalost ne radi se samo o studentima...