KULTUROLOŠKE RAZLIKE

Čudna pravila koja trebate znati prije putovanja: 'U Singaporeu ne smijete žvakati žvaku'

Foto: Shutterestock
Putovanja
Foto: Shutterestock
Putovanja
04.04.2019.
u 07:00
Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom
Pogledaj originalni članak

Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom. Pravila i zakoni se razlikuju od zemlje do zemlje, a neki od njih su nevjerojatno čudni.

Jedno od onih čudnih zakona odnosi se na zabranu tetoviranja Buddhe u Sri Lanki. Brojnim turistima zabranjen je ulazak u Sri Lanku jer su na tijelu imali vidljive tetovažu Buddhe, što se smatra prekršajem u zemlji. Također ne smijete raditi selfije ispred kipa Buddhe na Sri Lanki, jer bi vas taj čin mogao dovesti u nevolju!   

Foto: Shutterestock
Putovanja

Nevada ima brojna čudna pravila koja se jednostavno ne mogu objasniti, a jedno takvo pravilo je ako imate bradu i brkove, ne smijete se ljubiti na javnom mjestu! Hranjenje golubova nije dozvoljeno u Veneciji, a u Singaporeu ne smijete žvakati žvaku. U Virginia Beachu, SAD, ne smijete psovati, dok se u Karibima ne smijete maskirati. 

Ako planirate godišnji odmor u Grčkoj, nemojte se truditi pakirati svoje omiljene visoke potpetice jer ih nećete moći nositi ondje. Da, zemlja je prilično stroga kada je u pitanju zaštita njihovih drevnih nalazišta i to je glavni razlog zbog kojeg je nošenje peta zabranjeno u građevinama koje su od povijesnog značaja za Grčku.

Pogledajte koje Instagram poze donose najviše lajkova


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ET
etizop12
08:48 04.04.2019.

gluposti, Budhu ne smiješ imati tetoviranog u Myanmaru a u Singapuru možeš zvakati zvaku ali je nemaš gdje za kupiti, ne smiješ ju baciti na cesti (jer je kažnjivo) kao što je to uobičajeno kod...