osmišljeno 1800.

Čemu zapravo služi onaj mali džep u trapericama?

Foto: Thinkstock
Čemu zapravo služi onaj mali džep u trapericama?
23.01.2016.
u 09:31
On sigurno ne služi za držanje mobitela jer je premali, a i postoji odavno, znatno prije nego što se moglo predvidjeti otkriće mobilnih telefona
Pogledaj originalni članak

Traperice oduvijek imaju onaj mali prednji džepić na desnoj strani, no malo tko zna čemu on služi. Mnogi bi u njega stavljali kovanice ili druge sitne stvačice s kojima bi se potom mučili kad su ih morali izvaditi. On sigurno ne služi za držanje mobitela jer je premali, a i postoji odavno, znatno prije nego što se moglo predvidjeti otkriće mobilnih telefona, piše Independent.

Ekspertica za traper i tekstil, Renata Janoškova, citirala je Levi Straussa, ikonu američkog brenda, da je riječ o džepu namijenjenome za sat.

“Davnih dana oko 1800., kauboji su nosili satove na lancu i držali ih u svojim prslucima. Kako se ne bi slomili, Levis je osmislio maleni džepić u hlačama gdje su kauboji mogli spremiti sat bez straha da bi se mogao razbiti."

>> Naručila suprugu nove traperice za Božić, no nije znala da će u džepu biti iznenađenje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

Avatar Pavel ic
Pavel ic
10:56 23.01.2016.

ee to sluzi da si odvojis za joint da ne izgubis

KR
krmpaza
11:14 23.01.2016.

i za "gumice", kad koka gurne prste u džepić pa osjeti da nema ničega odšeta, pa kasnije moraš ruku zaposliti

CE
centirion
07:37 24.01.2016.

Mini služi za kovanice! Nosim uglavnom wrangler jeans i nemam problem izvaditi novac !