prljavija nego što mislite

Brzo i lako: Evo zašto biste svoju spužvu trebali staviti u perilicu suđa barem jednom tjedno

Foto: shutterstock
Brzo i lako: Evo zašto biste svoju spužvu trebali staviti u perilicu suđa barem jednom tjedno
23.08.2021.
u 09:29
Kuhinjska spužva može sadržavati 362 različite vrste bakterija te 45 milijardi bakterija po kvadratnom centimetru, stoga je važno pravilno održavanje i čišćenje
Pogledaj originalni članak

Leanne, koja na Instagramu pod imenom @home.with.Leanne dijeli savjete za čišćenje i održavanje kuće, otkrila je zašto prljavu spužvu barem jednom tjedno treba staviti u perilicu posuđa.

“Jeste li znali da vaša kuhinjska spužva može sadržati 362 različite vrste bakterija i 45 milijardi bakterija po kvadratnom centimetru? Zbog toga je toliko važno redovito prati ili mijenjati kuhinjsku spužvu”, objasnila je u videu koji je prenio Daily Mail.

Kako bi oprala svoju spužvu, Leanne je jednostavno stavi u perilicu posuđa, zajedno sa svojim prljavim posuđem, te upali uobičajeni ciklus pranja. Nakon pranja, spužvu stavlja na sušenje na sunce kako bi osigurala da neće ostati mokra.

Mnogi korisnici društvenih mreža ostali su oduševljeni njezinim trikom, ali su i priznali kako se nikada nisu sjetili da bi spužvu mogli staviti u perilicu. 

“O moj Bože, ovo je nevjerojatna ideja! Promijenila si mi život”, komentirala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Osjećam se užasnuto. Idem odmah očistiti spužvu.”

Međutim, neki su priznali da uvijek ubacuju nekoliko krpa ili spužvi sa svojim posuđem u perilicu. 

“Nikad nisam upalila perilicu posuđa bez hrpe krpa, imam ih više u rotaciji”, priznala je jedna korisnica, dok je druga dodala: “Uvijek ubacim spužvu u perilicu posuđa, to je tako jednostavan način da je održavam čistom.”

Odličan razlog zašto biste već danas trebali staviti spužve u hladnjak:

Foto: Getty Images
Spužva
Foto: Getty Images
Spužva, hladnjak
Foto: Getty Images
Spužva, hladnjak
Foto: Getty Images
Spužva
Foto: Getty Images
Spužva, hladnjak

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.