Lučano Ipša, vrsni funtajanski ribar, koji je s lakoćom hvatao i morske pse od nekoliko stotina kilograma, i njegova supruga Marija, otvorili su 1971. restoran "More". Ribu nisu morali kupovati od ribara jer su je u kuhinju donosili sami. Što bi Lučano ulovio, to bi se istog dana ovdje na terasi obiteljske kuće i slasno pojelo. I danas, desetljećima poslije, ista priča.
Grdobina, list, kovač, škarpina, steak od tune, ali i jastozi zaštitni su znak Mora. – Radimo 46 godina, i ne stajemo – smije se Karmen Ipša dok priprema brudet s palentom i škampe na buzaru.
– Specijalitet je brancin u soli, koji se peče oko pola sata, a sva sočnost ostaje unutra. Pred gostom brancina polijevamo lozom, zapalimo, flambiramo i onda filetiramo – kaže. Tu se jede vrhunski, a cijena za dvoje Večernjakovih reportera, jadranske lignje iz pećnice s krumpirom, salata od hobotnice i boca i mineralne – 44 eura.