VEČERNJAKOVE ZVJEZDICE

Brancina u soli polijevaju lozom i zapale

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Funtana: Turistička patrola Večernjeg lista
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Funtana: Turistička patrola Večernjeg lista
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Funtana: Turistička patrola Večernjeg lista
15.07.2025.
u 10:02
Konoba More, Ul. Antica Gašparini 3
Pogledaj originalni članak

Lučano Ipša, vrsni funtajanski ribar, koji je s lakoćom hvatao i morske pse od nekoliko stotina kilograma, i njegova supruga Marija, otvorili su 1971. restoran "More". Ribu nisu morali kupovati od ribara jer su je u kuhinju donosili sami. Što bi Lučano ulovio, to bi se istog dana ovdje na terasi obiteljske kuće i slasno pojelo. I danas, desetljećima poslije, ista priča.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Funtana: Turistička patrola Večernjeg lista

Grdobina, list, kovač, škarpina, steak od tune, ali i jastozi zaštitni su znak Mora. – Radimo 46 godina, i ne stajemo – smije se Karmen Ipša dok priprema brudet s palentom i škampe na buzaru.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Funtana: Turistička patrola Večernjeg lista

– Specijalitet je brancin u soli, koji se peče oko pola sata, a sva sočnost ostaje unutra. Pred gostom brancina polijevamo lozom, zapalimo, flambiramo i onda filetiramo – kaže. Tu se jede vrhunski, a cijena za dvoje Večernjakovih reportera, jadranske lignje iz pećnice s krumpirom, salata od hobotnice i boca i mineralne – 44 eura.

Ocjene

Raznovrsnost ponude jela i pića 48
(do 50 bodova)      

Kvaliteta hrane14
(do 15 bodova)      

Usluga10
(do 10 bodova)      

Prostor 18
(do 20 bodova)      

Vrijednost za novac 5
(do 5 bodova)

Ukupno 95

80-87 BODOVA - TRI ZVJEZDICE
88-94 BODOVA - ČETIRI ZVJEZDICE
95 BODOVA I VIŠE - VELIKA ZVIJEZDA

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.