Velika studija

Bolestima su sklonija djeca čije su majke zaposlene

Foto: Photos.com
Bolestima su sklonija djeca čije su majke zaposlene
18.02.2011.
u 09:59
Istraživanje o zdravlju među čak 90.000 školske djece provelo je američko Državno sveučilište Južna Karolina, prenosi Daily Mail
Pogledaj originalni članak

Mame koje rade češće se moraju suočiti s dječjim bolestima, a na to upućuje i istraživanje Državnoga sveučilišta Južna Karolina prema kojemu djeca zaposlenih majki imaju tri puta veće izglede za razbolijevanje.

Studija o zdravlju provedena među 90.000 školske djece otkrila je kako su djeca zaposlenih majki sklonija razbolijevanju, bilo da je riječ o astmi ili lomovima kostiju, prenosi Daily Mail. Kao jedan od razloga istraživači spominju i nedostatak nadzora, ali i upozoravaju kako su zaposlene žene često rastrgane i između obveza kod kuće i na poslu. Za potrebe studije, istraživačica Melinda Sandler Morrill analizirala je istraživanja provedena u posljednjih 20 godina u kojima su roditelji upitani o okolnostima i zdravlju djece, izvijestio je Journal of Health Economics.

M. Sandler Morrill rekla je kako je moguće da majke koje rade osjećaju grižnju savjesti što ostavljaju djecu u kući preko dana, pa zato i češće traže liječničku pomoć za relativno trivijalne probleme.

– Moramo pružiti više potpore majkama koje rade i imati više razumijevanja za njihovu situaciju – istaknula je M. Sandler Morrill.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CI
cici14
12:41 18.02.2011.

Hm Da. Sve istina. Ponosni smo na naše ženice i majke. Puno su trpjele i trpe, misleči na djecu. Nije ni čudo što pucaju češće od muškaraca. Iako su nekad totalno blesave i lude, sjetimo ih se za Majčin dan i razveselimo ih, zaslužile su.

EU
eugenie
15:55 18.02.2011.

ne sjetimo ih se na 8.3.!!!!! I promjienimo situaciju tako, da ne budu samo žrtve. Šta će nama majčin dan, zar smo i to morali uvseti iz SAD-a?

PP
pp
16:13 18.02.2011.

taj koji razveseli majku na majčin dan nije ni zaslužio živjeti...to mora biti puno puno češće, a ne jednom godišnje...i ono blesavo valentinovo...i slične gluposti...pokazujte pažnju u svim odnosima spontano i što češće...a ne na crkvene blagdane...