Slano&Slatko

Bili smo...Na kavi kod Nika, na pjenušcu kod Jasminke i na marendi kod Zemba

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
nik orosi
jasminka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
slano&slatko
05.05.2016.
u 10:00
Jasminka Šaško, enologinja, Boris Vuglec i Boris Drenški, koji se bave proizvodnjom predikatnih vina, a okitili su se s 20-ak najviših međunarodnih odličja, predstavili su novu poslasticu koja stiže s Vuglec brega
Pogledaj originalni članak

Novi Eliscaffe, mjesto za šmekere koji vole kavu

Postoje kave i – kave, a šmekeri koji su ljubitelji ovog neodoljivog mirisnog napitka dobili su novo mjesto na kojem kava postaje – doživljaj. Eliscaffe u Ilici 65 promijenio je izgled, ali i ponudu. Kava, koja i dalje ostaje kraljica ponude, dobila je društvo pa će se kod Nika Oroshija od sada uživati u koktelima s kavom, domaćem sladoledu, tortama i makronima koji stižu od Petre Jelenić iz slastičarnice MakNaKonac, vrhunskim vinima te u selekciji piva, džinova i ruma...Novi prostor u Ilici doživljaj je za estete i jer su interijeri pomno promišljeni, a svaki milimetar prostora u funkciji udobnosti ljubitelja kave. Eliscaffe je prvi kava bar i specijalizirana pržionica. Kava je naša strast, kažu, mi istražujemo, uvozimo, pržimo i prodajemo neke od najboljih kava iz cijelog svijeta.

Placa 51 Rijeka, novi Zembin đir

Deniz Zembo sjajni kreativac kojeg smo predstavili u magazinu Slano&Slatko, otvorio je novi restoran. U Rijeci, tik uz “trbuh grada”, na tržnici, otvorio je vrata nove gastronomske priče na mjestu nekadašnje Kuće istarskog pršuta. Namirnice nabavlja u susjedstvu, na tržnici i u ribarnici, a tema su – marende. Zembova gastronomska avantura događa se pred očima posjetitelja koji gledaju što se kuha i prate namirnicu od lonca i grila do tanjura. Slasni sendviči, domaći umaci, pašta, riba, fritaje, salate, burgeri... sve je to samo dio ponude. Najbolje što možete učiniti kada zavirite kroz vrata “Place 51” jest odabrati – ponudu dana. Nećete pogriješti. Doživjet ćete Rijeku. Ako tko zna, Zembo zna.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Kreativni trojac Jasminka with Vuglec&Bodren

Jasminka Šaško, enologinja, Boris Vuglec i Boris Drenški, koji se bave proizvodnjom predikatnih vina, a okitili su se s 20-ak najviših međunarodnih odličja, predstavili su novu poslasticu koja stiže s Vuglec brega. Ujedinili su snage i proizveli prirodno pjenušavo vino proizvedeno klasičnom metodom od 50% chardonnaya i 50% sorti zagorskih brega (graševina, rajnski rizling, zeleni silvanac, moslavac). Odleži na kvascima tri i pol godine, a dodatkom Bodren izborne berbe prosušenih bobica kao ekspedita, ovaj pjenušac dobiva karakter medne note. Slamnato žute je boje, kristalno bistar, a brojni sićušni mjehurići upućuju na njegovu živost. Na nosu su prepoznatljivi mirisi sušenog voća, smokvi i datulja. Okus je pun i dugotrajan, a u okusu su prepoznatljive predikatne note. Kiselina je u balansu sa slatkoćom, što navodi na ugodu kod ispijanja i traži ponovni gutljaj. Idealno za svaki trenutak, a dobro se sljubljuje s jačim desertima. Poslužiti pri temperaturi od 6 do 7 °C. Prava poslastica za uživanje u dobrom društvu. Servirajte dobro ohlađeno na temperaturi od 6 do 7 stupnjeva.

>>Vrijeme je za piknik, pretvorite ga u gozbu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.