Ivica Peroš tri godine vodi gotovo 50 godina stari restoran. Podsjetnik na godine otvaranja su stari panjevi loze, koja u ovom restoranu na ulazu u Zaton nudi hlad i predivan ambijent.
– Restoran je otvoren još 1979.godine, a ovo je treća godina da ga mi vodimo. Najviše gostiju čine Slovaci, Poljaci, Česi, Nijemci, ali i Amerikanci. To su ‘naši’ Amerikanci, ljudi koji su se davno odselili iz Zatona, ali dolaze svako ljeto i vole našu spizu – kaže Ivica i dodaje da od tridesetak jela u ponudi svako nađe nešto za sebe.
– Dosta se traže vegetarijanska jela. Imamo ih, ali se spremamo obogatiti ponudu – kaže Ivica dok poslužuje vegana našeg fotoreportera Marka.
– Naš kuhar je jako poznat na zadarskom području i dobar je, ne kažem to samo zato što mi je brat – smije se naš domaćin.
– Cijene nisu pretjerano visoke, a imamo i posebnu ponudu jeftinijeg ručka između 11 i 15 sati – kaže Ivica.
Probao sam biftek i znam – vratit ću se.