najveća dosad

Biciklijada 'Mali Pariz-Klakar' okupila čak tristo biciklista

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mali Pariz - Klakar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mali Pariz - Klakar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mali Pariz - Klakar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Mali Pariz - Klakar
30.08.2014.
u 23:36
Ideja biciklijade "Mali Pariz-Klakar" osmišljena je 2010. godine kada je i održana prva u nizu
Pogledaj originalni članak

Udruga "Lima" i ove je godine bila organizator pete po redu uspješne biciklijade "Mali Pariz-Klakar".

Biciklijada koja šaljivim nazivom asocira na čuvenu utrku "Paris-Dakar" ovaj put je na start privukla čak tristo Brođana-biciklista svih dobnih skupina i generacija, te je bila najmasovnija do sada. Kako nije natjecateljskog karaktera već joj je glavni cilj promoviranje zdravog načina života nije bilo ni pobjednika, a po prvi put su u njoj sudjelovali i biciklisti iz drugih zemalja Europske unije.

Tako su nakon 46 odvezenih kilometara rute, čiji je start bio ispred sportske dvorane Brod u gradskom naselju Mali Pariz, a završetak u prisavskom selu Klakar, uz Brođane na cilj stigli i biciklisti iz Francuske, Austrije, Njemačke, Italije i Mađarske.

U Klakaru su ih dočekali mještani i tamburaši, a tradicionalno su simboličnu nagradu za sudjelovanje dobili najstariji i najmlađi sudionik. Najstariji biciklist ove godine je bio sedamdesetpetogodišnji Đuro Knežević, a najmlađi dvoipolgodišnji Juraj Matanović, koji se na biciklu vozio sa tatom.

- Ideja biciklijade "Mali Pariz-Klakar" osmišljena je 2010. godine kada je i održana prva u nizu. Predstavlja projekt kojem je cilj promocija cikloturizma, te slavonske tradicije i običaja. Biciklijada nema natjecateljski karakter, već joj je glavna svrha zabava i rekreacija. Ove godine u sklopu projekta "Mali Pariz - Klakar" organizirali smo ukupno tri događaja.

Sinoć je u Spomen domu "Dragutina Tadijanovića" poznati hrvatski bloger i novinar Domagoj Jakopović-Ribafish održao zanimljivo putopisno predavanje, današnja velika biciklijada je centralni događaj, a u subotu 6. rujna priređujemo "Cool Tour de Brod", biciklijadu za djecu i mlade s turističkim vodičem - kazao je predsjednik udruge "Lima" Krešimir Herceg.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.