neugodno

Ako vas muči svrbež na tjemenu, reagirajte na vrijeme. Evo što možete napraviti

Foto: Thinkstock
kosa
Foto: Thinkstock
Žena
Foto: Thinkstock
kosa
Foto: Thinkstock
sušenje kose
Foto: Thinkstock
kosa
31.05.2016.
u 16:00
Vruća voda dodatno će isušiti kosu i isprati prirodnu masnoću. Zato kosu perite u hladnoj vodi
Pogledaj originalni članak

Jeste li bili u situaciji da vas uhvati strašan svrbež vlasišta, a ne možete se suzdržati počešati se?

I ta se scena ponavlja često?

Jedan od najčešćih razloga svrbeža vlasišta je u krivom odabiru šampona. Pregaresivni šamponi mogu pogoršati stanje, što može dovesti i do ispadanja kose. 

Kako ne bi bili u neugodnim situacijama u javnosti, ali i spriječili eventualno ispadanje kose, doznajte što možete napraviti.

Dječji šampon

Kosu perite s dječjim, blagim šamponom kako biste spriječili daljnje isušivanje tjemena i iritaciju. Dječji šamponi su većinom blagi, bez agresivnih kemikalija.  

Isperite kosu hladnom vodom

Vruća voda dodatno će isušiti kosu i isprati prirodnu masnoću. Zato kosu perite u hladnoj vodi, a ako vam to predstavlja problem, onda barem u mlakoj. Iritacija bi se trebala povući nakon nekog vremena. 

Pravilna prehrana

Vjerojatno se pitate kakve veze ima prehrana s kosom, ali ima itekako. Konzumirajte namirnice bogate vitaminom A, B, C i željezom. Ne zaboravite piti i dovoljo vode tijekom dana. 

Sok od limuna

Čini čuda za vašu kosu, ali treba znati kako. Iscijedite limun, razrijedite s vodom i utrljajte sok na vlasište. Ostavite nekoliko minuta, zatim operite kosu uobičajeno. Možete sok od limuna pomiješati i s jogurtom, ali onda ostavite da djeluje 15 minuta. 

Jabučni ocat

Iste omjere vode i jabučnog octa pomiješajte i s blazinicama utrljajte na tjeme. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, zatim operite kosu u običajeno. Ponavljajte dva puta tjedno sve dok ne riješite problem. 

Kokosovo ulje

Namažite vlasište s kokosovim uljem i ostavite bar pola sata. Zatim operite kosu uobičajeno. Kokosovo ulje će hidratizirati vašu kosu i potaknuti rast. Ponavljajte jednom tjedno. 

>>Ruskinja punih trinaest godina nije išla frizeru, želi kosu do poda 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
20:27 31.05.2016.

Najbolje je prati jutropadom.

SN
snovak90
14:55 16.06.2016.

Opet je netko "kvalificiran" i izvrsno "informiran" pisao clanak... -.-

DU
Deleted user
20:50 31.05.2016.

A da perete redovito kosu ne treba ništa drugo izmišljati.