Ups...

Ako ga ne želite izgubiti, ovo ne smijete izgovoriti!

Foto: Thinkstock
Ako ga ne želite izgubiti, ovo ne smijete izgovoriti!
06.02.2014.
u 08:00
U ljutnji možete svašta izgovoriti, ali ako ga ne želite izgubiti, dvaput promislite prije nego nešto izgovorite da ne ostavite trajne ožiljke na vaš odnos.
Pogledaj originalni članak

U sretnoj ste vezi i sve je išlo glatko. Sve donedavno! Što se dogodilo?

Posvadili ste se i rekli mu nešto što možda niste smjeli? Neke rečenice muškarcima ne biste smjeli izgovoriti. Jedna neprimjerena izjava može napraviti veliku štetu pa vodite računa o tome dok ste u žustroj raspravi. U ljutnji možete svašta izgovoriti, ali ako ga ne želite izgubiti, dvaput promislite prije nego nešto izgovorite da ne ostavite trajne ožiljke na vaš odnos. Kritike na račun njegove majke ili spominjanje bivšeg nikako nisu dobri argumenti s kojima ćete "pobijediti" u raspravi. Ako ne želite sebi dodatno komplicirati život, TOI preporučuje da izbjegavate ove izjave.

1. Moj brat je pametan, a ti nikada nećeš biti poput njega

Usporedbe su muškarcima bolna točka. Barem jedna od njih. Usporedba s bratom, ocem ili nekim muškim prijateljem nešto je što svakako trebate izbjegavati, a spominjanje bivšeg pogotovo. To je muškarcima poprilično ponižavajuće i najčešće će se povući, duboko povrijeđeni.

2. Znam da je nisi prebolio

Ako želite doprijeti do njega i doznati neke detalje iz prošlosti, ovo nije dobar način. Napravit ćete suprotno, udaljiti ga od sebe i otkriti koliko ste nesigurni u vezi u kojoj jeste. Ako o njoj više i ne razmišlja, kada je spomenete, podsjetit ćete ga na nju.

3. Zar si toliko novca potrošio s prijateljima?!

To su njegovi prijatelji i "na njih" će potrošiti onoliko koliko on želi bez obzira na to što vi mislili o tome. Ako mu stalno prigovarate za to, može se dogoditi da jednostavno jednog dana odluči kriti svoje financijsko stanje. I dalje će plaćati pića svojim prijateljima i ne vole kada ih netko zbog toga proziva. Ako imate neke nepodmirene račune ili ste u financijskom škripcu, pronađite neki drugi način na koji ćete mu reći da je potrebno raspodijeliti sredstva. Spominjanje prijatelja i optužbe da "previše novca troši na njih" nisu dobar izbor jer će to povezati s napadom na prijatelje i pokušaj da ga udaljite od njegova društva.

4. Što je to s tvojom mamom?

Kada je njegova majka u pitanju, morate biti izrazito oprezne. To je veza koja je posebno čuvana i osjetljiva i ne želite se naći u sredini. Možda vam je obećao mjesec i zvijezde, ali jedna podrugljiva opaska vezana za njegovu majku u trenutku će vas pretvoriti u negativku. Nešto je posebno tu kada je riječ o sinovima i njihovim majkama.

5. Ne danas, dragi, umorna sam

Ovakva izjava ne samo da će ga odbiti od vas nego će vjerojatno kod njega probuditi i pitanja poput onih: jeste li vi ona prava za njega. U njegovoj glavi mogu se stvoriti scenariji u kojima će u vašem budućem zajedničkom životu vrijeme biti ispunjeno kućanskim obvezama, kupnjom namirnica i ležanjem ispred TV ekrana dok ne bude vrijeme za počinak. Jedno je kada ste stvarno umorne, ali stalno to koristiti kao ispriku? Nemojte izgovarati ovo ako stvarno ne morate.

>>Muškarci se teže nose s prekidom - status na Facebooku promijenit će tek za 4 tjedna

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DU
Deleted user
10:21 06.02.2014.

Potpisujem, živa istina :-)

T1
t111
11:15 06.02.2014.

5. 5. 5.!!!! 90% ostalih problema proizlazi iz kreveta!

IM
Immanuell
13:26 06.02.2014.

1. Pametna žena nikad neće uspoređivati, ali i ako u žustrijoj raspravi nešto slično tome i ispadne, zreo muškarac će vrlo dobro znati to pravilno odmjeriti i nikako neće zamjeriti. Može biti malo povrijeđen, ali brzo će se vratiti na "staro". 2. Ako je muškarac imao veći broj partnerica u životu i ta činjenica je poznata njegovoj supruzi ili djevojci, nije isključeno da će mu ona uglavnom u šali nešto takvo dobaciti. Naravno da on neće reagirati kao praznoglavi idiot, nego će se s time pomiriti šaleći se na svoj račun. Kod ovoga je važno da žena ipak zna mjeru. 3. Muškarac koji želi ozbiljnu vezu neće se sigurno naslikavati s prijateljima po cijeli božji dan i trošiti enormna sredstva za žderu, pijaču i kojekakve gluposti. To se može desiti povremeno, ali ipak pazeći na trošak. Neumjerenost je znak djetinjaste nedorasle osobe. S takvim likom nijedna žena (osim ako nije istog lakonskog karaktera) neće graditi stalnu vezu. 4. Podrazumijeva se da je razgovor o roditeljima osjetljive prirode i da obje strane jako moraju paziti. Tek kasnije, kad veza uspije mogu se partneri malo osloboditi kod te teme, iako je uvijek potrebno zadržati jednu dozu opreza. 5. Ako veza traje nekoliko godina, isprike za nespremnost za seks postaju normalna stvar. Bude čovjek umoran ili nervozan i jednostavno mu nije do toga. Ova kvalifikacija u članku kao da osoba razmišlja da zbog toga ona druga osoba nije za njega/nju može biti predmetom razmatranja kod teenagera ili adolescenata, kod kojih je učestalo odbijanje seksa zbilja nešto neobično, jer oniž ive za seks. Kod zrelijih osoba to je normalna pojava u jednoj vezi.