seks u brojevima

Stanje zaljubljenosti slično je pijanstvu ili omamljenosti drogama

Foto: Thinkstock
Stanje zaljubljenosti slično je pijanstvu ili omamljenosti drogama
05.03.2014.
u 12:52
Zaljubljenost može otupiti instinkte i prouzrokovati donošenje pogrešnih odluka
Pogledaj originalni članak

Primijećeno je da se žene instinktivno provokativnije odijevaju tokom ovulacije.

A stanje zaljubljenosti, koje je slično pijanstvu ili omamljenosti drogama (zbog djelovanja dopamina), može otupiti instinkte i prouzrokovati donošenje pogrešnih odluka.

Znanstvenici kažu da u prvom naletu ljubavi svatko od nas u osnovi doživljava veliku mentalnu krizu. I na koji način se onda postiže kvalitetna seksualna veza na duge staze?

Sljedeći rezultati istraživanja bi vam mogli pomoći u toj potrazi: otkriveno je da siromašni i bogati češće upražnjavaju seks od pripadnika srednje klase; agnostici češće vode ljubav od kršćana; politički osviješteni su mnogo aktivniji u krevetu od apolitičnih ljudi, kao i pušači i ljudi koji konzumiraju alkohol u odnosu na ljude bez ovih poroka.

>>5 zanimljivih činjenica o ženskom orgazmu za koje možda još niste čuli

>>Ups! Ovo je 10 stvari koje će vam slagati gotovo svaki muškarac

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.