Pripremite se

7 savjeta za ljetovanje s malom djecom

Foto: Getty Images
djeca na moru
Foto: Getty Images
djeca na moru
Foto: Igor Soban/PIXSELL
prometna gužva
Foto: Getty Images, LPI
djeca na moru
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
rekviziti za plažu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
plaža
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
trgovina
12.07.2018.
u 10:12
Ljetovanje s malim djetetom za svakog od nas predstavlja nezaboravan događaj. Ipak, treba se pripremiti za taj put kao i za vrijeme provedeno na odmoru
Pogledaj originalni članak

Ljetovanje s malim djetetom za svakog od nas predstavlja nezaboravan događaj. Ipak, treba se pripremiti za taj put kao i za vrijeme provedeno na odmoru. Prije samog putovanja napravite plan što ćete sve ponijeti na put.

Ako putujete automobilom, pripremite se za strpljenje. Moguće je da upadnete u gužve dok dođete do svoga odredišta. Prije polaska provjerite kakvo će biti stanje na cestama i kada je najbolje da krenete na put. Obavezno provjerite autosjedalicu za dijete, uzmite dovoljno tekućine i hrane i ne zaboravite djetetovu omiljenu igračku ili već neku razonodu koja mu treba na putovanju. 

Kada putujete napravite više manjih pauza tijekom vožnje kako bi se dijete i vi odmorili. 

Na odmor s djetetom ne nosite previše odjeće i obuće. Odaberite stoga nešto praktične obuće i odjeće koja se lako pere i brzo suši. Ne zaboravite ponijeti i nešto toplije odjeće ako zahladi.

Ponesite dječjih igračaka, omiljenu dekicu kao i rekvizite za plažu, ali ni tu nemojte pretjerivati.

Obavezno nabavite sredstvo za sunčanje sa što većim zaštitnim faktorom. Bilo bi dobro ponijeti toplomjer i lijekove za ublažavanje bolova i snižavanje temperature, flastere, antiseptik i slično. Dobro se prije puta raspitati gdje je najbliži liječnik ili ljekarna.

Što se tiče hrane ni tu nemojte komplicirati. Sve naravno ovisi o tome gdje ćete ljetovati. Većina mjesta na Jadranu ima brojne trgovine i trgovačke lance gdje možete nabaviti sve što vam je potrebno za vas i vaše dijete. Najbolje je da pokušate kuhati što brža i laganija jela, više voća i povrća.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.