nije zdravo

5 stvari kojima se koristimo, a dermatolozi ne bi nikada

Foto: Thinkstock
Žena
Foto: Thinkstock
akne
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
maska za lice
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Thinkstock
Tuširanje
12.04.2018.
u 07:01
Dermatologinja Rachel Nazarian iz New Yorka tvrdi da nikada ne bi koristila losion sa zaštitnim faktorom u spreju
Pogledaj originalni članak

Na tržištu je cijelo "čudo" raznih proizvoda za njegu i zaštitu kože i mnoge od njih koristimo i ne znajući da nam zapravo štete. Barem tako tvrde dermatolozi za Huffington Post

Dermatologinja Rachel Nazarian iz New Yorka tvrdi da se nikada ne bi koristila losionom sa zaštitnim faktorom u spreju jer smatra da ne pruža zaštitu označenu na pakiranju jer se ne nanosi u dovoljno debelom sloju. 

Ulja za brončanu boju kože svakako treba izbjegavati jer se mnogi u želji za bojom satima prže na suncu, a ulje samo po sebi ne nudi visok postotak zaštite i zatvara pore.

Tonik za kožu uobičajen je proizvod kojim se mnoge žene koriste u svojim ritualima. Čišćenje kože, toniziranje, a zatim krema. No, mnogi tonici sadrže alkohol koji isušuje kožu i trebali bi ih izbjegavati. 

Proizvodi s parabenima štetni su za zdravlje kože, a čest su sastojak mnogih proizvoda za njegu kože, među ostalim i u anti-age kremama. Provjerite sastojke proizvoda prije kupnje i uporabe. 

Hotelski sapuni mnogima su omiljeni suveniri koje nose s putovanja, no oni često jako isušuju kožu i trebali bi izbjegavati koristiti ih na koži lica.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AU
austrougarskigeneral
09:38 12.04.2018.

nisu zdravi