dobro je znati

4 načina kako možete ubrzati sušenje kose

Foto: Thinkstock
4 načina kako možete ubrzati sušenje kose
22.03.2016.
u 07:00
Kosu treba nakon pranja prosušiti bez uporabe sušila za kosu. Kosu uvijte u ručnik, pustite nek se upije višak vode. Tako ćete ubrzati proces sušenja kose za 20-ak posto.
Pogledaj originalni članak

Jeste li među onima koji jednostavno moraju isfenirati svoju kosu prije izlaska, ali vam je tako mrsko koliko vremena vam je potrebno za uređivanje frizure?

Osim što trošite vrijeme na sušenje kose, istovremeno vašu kosu isušuje vrući zrak što je može oštetiti. Osim što ćete uštedjeti vrijeme na feniranje kose, vlasi će se manje oštetiti ako skratite vrijeme sušenja.

Srećom, postoji nekoliko strategija kojima to možete postići bez žrtvovanja zdravlja vaše kose.

Profesionalno sušilo za kosu

Profesionalna sušila za kosu su jača i ispuhuju više toplog zraka zbog čega će se vaša kosa brže osušiti, ali i spriječiti kovrčanje koje tako želite izbjeći nakon feniranja. Profesionalni frizeri savjetuju da je itekako bitna veličina mlaznica na sušilu, kao i nastavci za sušenje. 

Prije sušenja, ocijedite višak tekućine

Kosu treba nakon pranja prosušiti bez uporabe sušila za kosu. Kosu uvijte u ručnik, pustite nek se upije višak vode. Tako ćete ubrzati proces sušenja kose za 20-ak posto. 

Kosu osušite naprijed, natrag ne trebate

Jedan od savjeta je da kosu isfenirate s prednje strane, a kako biste uštedjeli na vremenu sušenja, kosi na potiljku ne trebate pridavati toliko pažnje. Nitko vam neće gledati je li svaka dlaka na svom mjestu na potiljku, a dojam frizure ostavit ćete ionako s kosom koja uokviruje vaše lice, dakle s prednje strane. 

Nahranite kosu keratinom

Keratin je protein koji je vaša kosa stvara prirodno, ali možete ga i sami nanijeti ako želite ravnije vlasi, bez kovrča. To je posebno dobro znati ako izlazite vani po kišovitom vremenu, ali tretman keratinom smanjit će vrijeme sušenja vaše kose i do 60 posto. 

>>Zaboravite na ombre, u trendu je sombre

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.