Moje zdravlje

3 najčešće pogreške koje rade roditelji

Foto: Thinkstock
3 najčešće pogreške koje rade roditelji
16.04.2014.
u 10:40
Roditelji bi se trebali zaustaviti i baviti se djecom jer nas ona trebaju sada, a ne tek onda kada se riješimo svih ostalih obaveza!
Pogledaj originalni članak

Odgoj djeteta nije lak zadatak.

U čemu roditelji najčešće griješe? Donosimo vam tri pogreške koje možete promijeniti.

1. Često ne čuju ono što im djeca poručuju (primjerice, kod odabira srednje škole i fakulteta), pa postupaju po principu: “Ja znam što je najbolje za tebe i učinit ćeš ono što ja kažem”.

2. Katkada mnogo očekuju u vezi sa školskim uspjehom, pa nastaju problemi ako ga dijete iz bilo kojeg razloga ne može postići.

3. Danas je možda najveći problem što roditelji provode premalo vremena s djecom, pa je tužna istina da mnogi jedva poznaju vlastito dijete.

Kao posljedica javlja se grižnja savjesti i materijalna “naknada”, tako da imamo puno djece koja imaju sve, od najnovijeg mobitela do skupe odjeće, ali im nedostaju roditelji.

Roditelji bi se trebali zaustaviti i baviti se djecom jer nas ona trebaju sada, a ne tek onda kada se riješimo svih ostalih obaveza!

>>Kako od djeteta stvoriti uspješnog čovjeka? Domaća zadaća za roditelje u 8 koraka

>>Što napraviti kad dijete vrišti iz petnih žila? Probajte ovo

>>Roditelji, oprez! Ovo je osam stvari koje radimo, a mogu ugroziti našu djecu

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.