ples

Zvijezde R. Maliphant i M. Chouinard ponovno u Zagrebu

Foto: Johannes Gellner
Zvijezde R. Maliphant i M. Chouinard ponovno u Zagrebu
26.04.2012.
u 14:28
Talijanski kulturni institut organizira i izložbu plesnih fotografija doajena talijanske fotografije Eura Rottelija, a plesne predstave izvode se u HNK, ZPC-u, Gavelli, MSU, ZKM-u, Splitu i Rijeci
Pogledaj originalni članak

Britanska megazvijezda Russell Maliphant otvara 29. tjedan suvremenog plesa koreografijom “The Rodin project” u HNK Zagreb 21. svibnja. Predstava je inspirirana radovima kipara Augusta Rodina. Na ovu najstariju plesnu manifestaciju dolazi i Kanađanka Marie Chouinard, čiji će plesni ansambl u ZKM-u izvesti “Posvećenje proljeća”. Od stranih izvođača treba izdvojiti The Loose Collective s predstavom “Here Comes the Crook”, spojem mjuzikla, suvremenog plesa i fizičkog teatra koji Mirna Žagar naziva i “rockom suvremenog plesa”.

Zemlja partner je Austrija, što je rezultat suradnje s bečkim Tanzquartierom i Austrijskim kulturnim forumom, a predstavljaju se i mladi autori – Luka Biai, Dans Klas i skupina Liquid Loft.

Od domaćih plesnih skupina i autora predstavljaju se Liberdance, De facto – kreativni dvojac Saše Božić i Petre Hrašćanec i zagrebačka premijera Puljanke Roberte Milevoj, prošlogodišnje dobitnice festivalske producentske nagrade. Tu su još i Marjane Krajač-Sodaberg, Sandra Banić, Ane Kreitmeyer, Zrinke Užbinec, BadCo...

Domaću premijeru imat će i koreografkinja Jasna Vinovrški. Domaćini tjedna su Zagreb i Split, a dvije predstave izvest će se i u Rijeci.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.