"Nevjerojatni događaj" Ivice Boban u KNAP-u

Zvijeri koje nije lako vratiti u kaveze

Foto: Grgur Žučko/pixsell
Zvijeri koje nije lako vratiti u kaveze
15.12.2014.
u 16:15
Pijani taksisti, umirovljene profesorice, plesačice koje završavaju kao prostitutke... negdje su oko nas i progone ih demoni
Pogledaj originalni članak

Princip po kojem zadnjih godina radi redateljica Ivica Boban je nadasve jasan. Ona mlade, talentirane glumce upozna još kao studente na ADU i onda im – u pravilu – pruži prvu veliku, profesionalnu šansu. Tu su šansu svojedobno objeručke zgrabili i kapitalizirali u respektabilne karijere Amir Bukvić i Filip Juričić s kojima je radila prvu predstavu iz ovog niza "Kako misliš mene nema" u Teatru Exit, a sada je ista takva šansa pred Filipom Detelićem, Anjom Matković, Tarom Rosandić i Ernom Rudnički.

Njih četvero glumi u "Nevjerojatnom događaju", autorskom projektu Ivice Boban i njih samih, koji je premijerno izveden u KNAP-u. Priča je pomalo nadrealna: iz zagrebačkog Zoološkog vrta pobjegle su sve životinje. Ne baš pobjegle, saznat ćemo kasnije tijekom predstave. No, ta je premisa samo podloga za nevjerojatnih dvadesetak likova koje nam u ovoj dvosatnoj predstavi dočarava četvero glumaca, u tempu koji ni njima ni publici ne pruža ni trenutak predaha.

Svi njihovi likovi su životni gubitnici, oni koji su tek na prvi pogled urnebesno smiješni, jer iza njihovih sudbina svatko može prepoznati nekoga koga poznaje i u stvarnom životu. Pijani taksisti, umirovljene profesorice, plesačice koje završavaju kao prostitutke... negdje su oko nas i progone ih demoni koje se ne može tako lako ponovo "spremiti" u kaveze. No, tekst i priča su ipak u drugom planu. Svi autorski dijelovi predstave podređeni su samo jednom zadatku: daj glumcima da se razmašu.

>> Ivica Boban režira "Nevjerojatan događaj"

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.